Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Ahate izterra karamelizatuta batata bolekin eta erremolatxa entsaladarekin
Ahate izterra karamelizatuta batata bolekin eta erremolatxa entsaladarekin
Osagaiak
  • Ahate izterra karamelizatuta:
  • 2 ahate izter
  • Eztia, 3 koilarakada
  • Soja saltsa, 2 koilarakada
  • Limoi zukua, koilarakada bat
  • Sesamo-haziak, koilarakada bat
  • Baratxuri atal bat
  • Batata bolak:
  • Batata egosia, 300 g
  • Tipulin bat
  • Olo malutak, 80 g
  • Arbendola hautsa, 70 g
  • Ogi birrindua, 30 g
  • Curry pixka bat
  • Kumino pixka bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Erremolatxa, feta eta intxaur entsalada:
  • 2 erremolatxa egosi
  • Tipula more bat
  • Martorri eskukada bat
  • Feta zati batzuk
  • Intxaur txigortu eskukada bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Tipulina
Prestaketa

Ahate izterra karamelizatuta:

Ontzi batean baratxuri atala txikituta, sesamo-haziak, eztia, soja saltsa eta limoi zukua sartu eta nahastu.

Ahate izterra azal aldetik gorritzen jarri zartagin batean. Ondo gorrituta dagoenean, zartaginetik koipea kendu eta saltsaren osagaiak botako dizkiogu. Horiek murrizten joan daitezela eta modu berean, izterra saltsarekin ondo bustita gera dadin.

Batata bolak:

Tipulina txikituta erregosi zartagin batean.

Ondoren batata egosia zuritu eta sardexkarekin ondo zanpatu. Beste osagaiekin eta tipulina erregosiarekin nahastu eta ore bat egin. Eskuekin bolak egin eta ogi birrindutik pasa ondoren, oliotan frijitu.

Erremolatxa, feta eta intxaur entsalada: 

Erremolatxa LAUKIETAN moztu eta ontzi batean jarri. Bertara beste osagaiak sartuko dizkiogu eta gatzarekin eta olio txorrotada batekin bukatu.

BUKAERA:

Plater batean ahate izterrak jarri eta gainetik saltsa pixka bat bota, ondoan batata bolak eta horien gainetik jogur saltsa jarri eta beste ontzi batean entsalada jarri.