Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Bakailao nahasia
Bakailao nahasia
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Bakailao nahasia:
  • Bakailao solomo bat
  • Tipulinak, 2 ale
  • Piper-berdeak, 2 ale
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Perrexila
  • Patata bat
  • Baratxuria, ale bat
  • Arrautza egosia:
  • Arrautzak, 2 ale
  • Gatza
  • Patata korapiloa:
  • Patata bat
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
  • Baratxuri frijitu emultsioa:
  • Baratxuri frijituak
  • Arrautza bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Perrexila
Prestaketa

Bakailao nahasia:

Eltze batean oliba olioa eta baratxuri alea xerratuta berotzen jarri gorritu arte.

Patata zuritu eta uretan egosi zatituta.

Zartagin batean, tipulina eta piper-berdea txikituta erregosten jarri. Bertara bakailaoa txirbiletan sartu eta patata egosia, eta baratxuri olioa pixkanaka gehitzen joan krema bat egin arte.

Arrautza egosia:

Arrautzak osorik egosten jarri 65ºC-tan 30 minutuz. Epelean gorde.

Patata  korapiloa:

Patata zuritu eta barazki txorroskiloarekin patata ariak egin. Eskuekin korapilo forma eman eta oliotan frijitu. Xukatu eta gatza jarri.

Baratxuri frijitu emultsioa:

Lehen frijitutako baratxuriak ontzi batean sartu beste osagaiekin eta emultsio bat egin.

BUKAERA:

Plater batean bakailao nahasi koilarakada bat jarri eta erdian txulotxo bat eginez arrautza ireki. Gainean patata korapiloa kokatu eta ingurutik baratxuri frijitu emultsioa eta perrexil olioa bota.