Bigarrenak
Gazta-ogiak:
Ontzi batera, gazta krema, irina, gatza eta bi arrautzak sartu, eta eskuekin, ore bat egin. Zatitan moztu, eta irinaren laguntzarekin, mehe utzi. Zartagin batean, bi ogi txigortu. Gazta zatia urdaiazpikoarekin bildu. Ogi baten gainean, biribilkia jarri, eta beste ogiarekin estali.
Oilaskoa, hirugiharra, patata eta arrautza:
Oilasko bularra tira finetan xerratu, eta birrineztatu.
Hirugiharrak zartaginean gorritu.
Patatak makilatxo txikitan moztu, eta frijitu.
Arrautzak zartaginera bota, eta nahastu.
Oilasko bularrak zartaginean frijitu ondoren, zatitan moztu, eta beste osagaiekin nahastu.
Gautxo saltsa gaztarekin:
Eltze batean, tomatea, txikituta, belar usaintsuekin jarri, eta erdiraino murrizten utzi. Garratz geratzen bada, azukrea gehitu. Ondoren, belar usaintsuak atera, eta tomate murriztua ontzi batean sartu. Beste osagaiak gehitu olioa izan ezik, eta birrintzen hasi. Txikituta dagoenean, birrintzen jarraitzen dugun bitartean, olioa gehitzen joan emultsio bat sortzeko.
BUKAERA:
Plater batean, gazta-ogiak jarri, eta gainean, oilaskoaren nahasketa. Gainetik, gautxo saltsa bota, eta gazta birrinduarekin bukatu.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa