Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Kuskusez beteriko oilasko bularra fruitu lehor, oliba eta fruitu entsaladarekin
Kuskusez beteriko oilasko bularra fruitu lehor, oliba eta fruitu entsaladarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Oilasko bularra kuskusarekin:
  • 2 oilasko bular
  • Kuskusa, 150 g
  • Salda, 150 g
  • Tipulin bat
  • 2 baratxuri ale
  • Pipermin bat
  • 8 hirugihar xerra
  • Oliba olioa, 30 g
  • Pinaziak txigortuta, 50 g
  • Perrexil txikitua, 100 g
  • 6 datil
  • Arrautza bat
  • Gatza
  • Fruitu lehor, oliba eta fruitu entsalada:
  • Intxaurrak
  • Hurrak
  • Pistatxoak
  • Kuia haziak
  • Datilak
  • Mahaspasak
  • Albertxiko lehorrak
  • Oliba berdeak
  • Oliba beltzak
  • Mangoa
  • Ahabiak
  • Granny Smith sagarra
  • Ahuakatea
  • Tomatea
  • Erremolatxa
  • Azenarioa
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Tomate saltsa bizia:
  • Tipula bat
  • Baratxuri ale bat
  • Pipermin bat
  • Piperrautsa, koilarakada bat
  • Tomate txikitua, 300 g
  • Barazki salda, 150 g
  • Jerez ozpina, 15 ml
  • Gatza
  • Oliba olioa
Prestaketa

Oilasko bularra kuskusarekin:

Eltze batean, salda irakiten jarri, eta kuskusa bota, estali, eta 5 minutuz egosten utzi. Sardexka batekin askatu.

Zartagin batean, tipulina, baratxuria eta piperminak txikiturik erregosten jarri. Ondoren, kuskusarekin nahastu, eta bertara, pinaziak, perrexila, datil txikituak, gatza eta arrautza bota, eta ondo nahastu.

Oilasko bularra liburu bat balitz bezala ireki, eta bertan, barrukoa sartu. Hirugiharrarekin bildu, eta sarea sartu. Zartagin bero batean, gorritu, eta estali egiten bukatu arte. Zartaginetik atera, eta sarea kendu.

Fruitu lehor, oliba eta fruitu entsalada:

Fruitu lehorrak txigortu. Fruitu pasak zatitu. Fruituak garbitu, eta forma desberdinetan moztu. Olibak xerratu. Barazkiak zuritu eta zatitu, eta koloreekin jolastuaz ontzi batean jarriko ditugu. Gozatu.

Tomate saltsa bizia:

Zartagin batean, tipula eta baratxuria txikituta erregosten jarri olioarekin. 10 minuturen ondoren, piperrautsa eta pipermina gehitu, eta tomate txikitua, salda, ozpina eta gatza ere bai. Egosten utzi 20 minutuz. Birrindu eta iragazi, eta arin geratu bada, loditu sutan jarriaz.

 

BUKAERA:

Plater batean, tomate saltsa biziarekin, ohe bat egin, eta gainean oilasko bularra jarri. Entsalada beste ontzi batean jarri.