Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Haragi bola otartekoa
Haragi bola otartekoa
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Haragi bolak:
  • Tipula bat
  • 2 baratxuri ale
  • Haragi txikitua, 150 g
  • Txerri haragi txikitua, 100 g
  • Arrautza bat
  • Parmesano birrindua, 15 g
  • Perrexil txikitua
  • 2 koilarakada belar freskoak (menta, martorria)
  • Ogi birrindua
  • Irina
  • 2 moldezko ogi xerra
  • Esnea, 100 g
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Tomate saltsa:
  • Tipula bat
  • 2 baratxuri ale
  • 6 udare tomate
  • Tomate mamia koilarakada bat
  • Oregano lehorra koilarakada erdia
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Azukre koilarakada bat
  • Mozzarella gazta bat
  • Ogi barra bat
  • 4 hirugihar xerra
Prestaketa

Haragi bolak:

Tipula eta baratxuriak txikitu ondoren erregosten jarri zartagin batean olioarekin. Ontzi batean haragi txikituak, arrautza, parmesano birrindua, perrexila eta belar usaintsuak txikituta, esnetan bustitako moldezko ogiak, ogi birrindu pixka bat, gatza eta barazki erregosiak. Ondo nahastu eta bolak egingo ditugu eskuekin. Irin eta arrutzetatik pasa eta olio berotan frijitu. Ondoren xukatu eta tomate saltsara pasa.

Tomate saltsa:

Tipula eta baratxuriak txikituta zartagin batean erregosi. Ondoren udare tomateak zatituta gehitu azukre, gatza, tomate mamia eta oregano lehorrarekin batera. 15 minutuz egiten utzi eta ondoren birrindu eta iragazi.

 

Hirugiharra juliana eran moztu eta zartagin batean olio pixka batekin xigortu.

 

BUKAERA:

Ogia ireki zartaginetik pasa eta albondigak tomatearekin, mozzarella xerrak luzera guztian eta hirugihar xigortua. Gainerre