Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txerri eta piper enpanadilla tomate bizi saltsarekin eta ziape maionesarekin
Txerri eta piper enpanadilla tomate bizi saltsarekin eta ziape maionesarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Enpanadilla orea:
  • Irina, 250 g
  • Txerri koipea, 50 g
  • Gorringo bat
  • Esnea, 75 g
  • Gatz pixka bat
  • Txerri eta piper betegarria:
  • Txerri haragi txikitua, 150 g
  • 2 piper berde
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Oliba berdeak
  • Kumino pittin bat
  • Tomate bixi saltsa:
  • Típula bat
  • 2 baratxuri ale
  • 2 apio adar
  • Gatza
  • Gerezi tomateak
  • Laranja azal bat
  • Oliba-olioa
  • Azukre beltza
  • Sobrasada zati bat
  • Ziape maionesa:
  • Gorringo bat
  • Ziapea, koilarakada on bat
  • Gatza
Prestaketa

Enpanadilla orea:

Gurin pomatuarekin nahastu eta oso gutxi oratu

Ore-makinan 3 eta erdira tenkatu eta bete.

Txerri eta piper betegarria:

Eltze batean tipula eta baratxuriak erregosi. Ondo sueztitu ondoren, sutatik atera eta txerri haragi, oliba berde zatitu, eta kumino pixka batekin nahastu. Enpanadilla orea luzatu, borobiletan zatitu eta betegarria sartu, itxi eta oliotan frijitu egingo dugu.

Tomate bixi saltsa:

Zartagin batean olio txorrotada batekin baratxuria, apio adarra eta típula erregosten jarriko ditugu gatz pixka batekin. Tomate zatituak eta azukre beltza gehitu eta 20 minutuz erregosten jarri. Azken 10 minutuetan su bizian eduki. Sutatik atera, sobrasada zatitua sartu eta birringailuarekin ondo txikitu eta ontzi batean sartu.

Ziape maionesa:

Ontzi batean osagai guztiak sartuko ditugu eta birringailuarekin emultsionatu egingo dugu. Ontzi txiki batean gorde.

BUKAERA:

Erretilu batean enpanadillak luzetara jarriko ditugu eta ondoan bi saltsen ontziak.