Bigarrenak
Mihi arraina:
Mihi arrainari ezkatak kendu eta izkinako hezurrak kendu. Zartaginean ondo gorritu, azala kurruskari geratzeko eta labean 170ºC tan bukatuko dugu. Labetik ateratzean, limoi zuku tanta batzuk gainetik bota eta oliba-olio estra birjina tanta batzuk.
Alberjinia kabiarra:
Alberjinia garbitu eta erditik luzetara ebaki. Alberjinia-mamian gainazal-ebakiak egin burdin sare bat eratuz eta aldez aurretik zuritutako eta erditik ebakitako baratxuriarekin elkartu. Ezkaia eta erromeroa sorta txikitan jarri gainetik eta gatza nahierara gehitu eta, azkenik, oliba-olio birjina estra.
Alberjinia berriro elkartu ogitartekoa balitz bezala, eta aluminiozko paperarekin bildu. Labean sartu 200º C-tan 35-40 minutuz, alberjinia samur egon arte. Labetik aterako dugu eginda dagoenean eta aluminiozko papera kenduta koilara batekin haragia aterako dugu eta labanarekin txikitu egingo dugu haragi hau. Zartagin batean alberjinia urritu eta lehortu egingo dugu hezetasuna kentzeko. Ontzi batean sartu eta limoi zuku tanta batzuk botako dizkiogu, martorri txikitua, piperbeltza, gatza eta oliba olio txorrotadatxo bat.
Antxoa gurina:
Gurina bigundu egingo dugu bezperatik hotzgailutik kanpo utzita. Antxoak txikitu.
Baratxuri freskoak:
Baratxuri freskoak zuritu eta ur berotan 2 minutuz egosi egingo ditugu. Uretatik atera bezain pronto zartagin bero batera sartuko ditugu olio pixka batekin, gorritu eta gatza bota.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa