Bigarrenak
Bakailao konfitatua:
Kazola batean oliba olioa jarri, kazola erdiraino, baratxuri aleak zapaldu eta bertan sartu, olioa epeldu eta bakailao solomoa bitan moztuta sartu, 10 minutuz egiten utzi.
Porru patata:
Zatitu barazkiak (azenarioa, porrua, patata) eta salteatu oliba-olioarekin. Busti urarekin eta saldarekin eta egosi 20 minutuz. Iragazi salda, gatz-puntuan jarri, gehitu olio ketua eta emultsionatu termomixarekin edo turmixarekin.
Porru erregosia:
Porrua garbitu ondoren, xerratan moztu eta olio eta gurin pixka batekin erregosi, gatza jarri.
Tipulin txikiak eztiarekin:
Tipulinak zuritu, erditik moztu eta zartagin batean olioarekin gorritu bi aldetatik, ondoren, ezti txorrotada bat bota eta karamelatzen utziko ditugu bigundu arte.
Ogi karratutxo xigortuak:
Ogia laukitxotan moztu eta erretilu batean labera sartu, 170ºC tan xigortu.
Bukaera:
Plater sakon batean porru erregosi koilarekada bat jarri eta gainean bakailao konfitatua, alboetan tipulin txikiak eztiarekin eta porrusalda krema. Jarri gainean ogi xigortu batzuk.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa