Bigarrenak
Sagar eta intxaur entsalada:
Ipini hosto berdeak platerean.
Sagarra zuritu, nahi izanez gero eta xaflatu gainetik.
Intxaurrak bota eta platereratzean atondu.
Kuia eta tipula risotto osoa
Tipula juliana finean zatitu eta oliotan sueztitu.
Bitartean kuia xerratu eta zartaginera gehitu. Gatza bota eta estali. Utzi su txikian goxatzen. Kalabaza biguna dagoenean, arroza gehitu eta kurkuma nahiz piperrautsa zabaldu.
Tolosako babarrun eltzea:
Eltze eder batean babarrunak ipini eta ur hotzez estali.
Tipula zuritu eta piperrarekin batera eltzean ipini.
Irakiten hasten denean, ur hotza gehitu.
Errepikatu beste bitan.
Egosten ari den bitartean ez eragin koilararekin. Eltzeari goxo eragin.
Bukatzeko, gatza bota.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa