Bigarrenak
Strogonoff azpizuna:
Erregosi tipula brunoise eran ebakita, bi koilarakada olio erabiliz. Gorrituta dagoenean, gehitu piperrautsa, piperbeltza, tomate-kontzentratua, limoi-zukua eta txahal-hondoa. Utzi saltsa lodi bat egin arte. Ontzea zuzendu.
Garbitu txanpinoiak, zatitu xerratan eta salteatu 2 koilarakada oliotan.
Zartagin bero batean koilarakada bat oliba-oliorekin txahal-haragi salpimentatua salteatu.
Gehitu txanpinoi salteatuak saltsan; bero dagoenean, gehitu haragi salteatua eta utzi egosten pare bat minutuz, haragia lehortu ez dadin.
Cesar ozpin-olioa:
Osagai guztiak ontzi batean sartu eta birringailuarekin ondo txikitu eta geroko gorde.
Kukulu entsalada:
Kukuluak uretatik pasa, iragazi eta juliana luzean ebaki. Ontzi batean sartu, ozpin-olioa bota, ondo nahastuta. Kristalezko ontzi batean jarriko dugu eta parmesano birrindu pixka bat jarriko diogu gainetik.
Txanpinoi lehorrak:
Txanpinoiak garbitu eta fin-fin ebakiko ditugu. Labe erretilu batean luzatu eta 80ºC-tan lehortu arte edukiko ditugu.
Bukaera:
Plater sakon batean koilarakada on bat Strogonoff azpizun jarriko dugu. Gainetik txanpinoi lehorak jarriko ditugu eta ondoan kukulu entsaladaren ontzia.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa