Bigarrenak
Arraina eta itsakiak
Itsaskiak zuritu. Zapoari solomoak atera, baita txitxarroari ere, eta azala eta hezurtxoak kendu. Zati estu eta luzeak egin, eta limoi azalarekin eta soja saltsarekin egindako nahasketan sartu.
Tenpura orea
Ontzi batean, tenpura irina, gatza, azafrai xigortua eta koloratzailea sartu, ur hotza pixkanaka bota, beharrezko loditasuna hartu arte, eta hotzean gorde.
Baratxuri beltz maionesa
Osagai guztiak ontzi batean sartu, eta irabiagailuarekin txikitu emultsioa sortu arte.
Tomate bixi saltsa
Nahastu osagai guztiak poto batean, irakin bat eman, eta emultsionatu.
BUKAERA
Olioa berotzen jarri itsakiak eta arraina frijitzeko. Horiek irinetan pasatu, eta tenpuran sartu; ondo nahastu, eta poliki oilotara bota. Ondo frijitzen direnean, paper xurgatzailera atera. Saltsa bereiziak bi ontzitan jarri. Arrain eta itsaski frijituak plater sakon batean jarri. Eskuekin hartu, saltsetan sartu, eta goxatu.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa