Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Intxaur eta toffe tarta kafe moussearekin
Intxaur eta toffe tarta kafe moussearekin
Osagaiak
  • Gaileta orea:
  • -Gurina, 125 g
  • -Arrautza bat
  • -Azukrea, 50 g
  • -Azukre hautsa, 25 g
  • -Arbendola hautsa, 25 g
  • -Irina, 225 g
  • Arbendol krema:
  • -Gurina, 100 g
  • -Arrautzak, 2 ale
  • -Azukrea, 125 g
  • -Arbendola hautsa, 125 g
  • -Arto irina, 12 g
  • Intxaurrak toffearekin:
  • -Azukrea, 200 g
  • -Esne gaina, 160 g
  • -Intxaurrak, 140 g
  • Kafe moussea:
  • -Esne gaina, 250 g
  • -Azukrea, 25 g
  • -Kafe urkorra, 4 g
  • Txokolate malutak:
  • -Txokolate beltza
Prestaketa

Gaileta orea:

Ontzi batean osagai guztiak elkartu eta eskuekin ore bat egin. Bi paperen artean arrabolarekin luzatu eta tarta ontzia bete. Gainetik arbendol krema luzatu eta laberatu 180ºCtan 15-20 minutuz.

Ondoren, intxaur toffea gainetik luzatu eta hotzean gorde.

Arbendol krema:

Gurina bigundu eta azukrea gehitu. Nahasten joan eta arrautzak banan banan bota. Ondoren, azukre hautsa arbendola hautsa eta arto irina gehitu. Ore bat egin ondoren gozogintzako zorroan sartu.

Intxaurrak toffearekin:

Zartagin batera azukrea bota eta karameloa egiten jarri. Ondoren esne gain beroa gehitu eta irakiten hasten denean, intxaur txigortuak gehitu eta pixka bat loditzen utzi.

Kafe moussea:

Ontzi batean osagai guztiak elkartu eta hagaxkarekin harrotu.

Txokolate malutak:

Txokolatea urtu eta erretilu hotz batean luzatu. Gogortzean, espatula batekin malutak atera.

Bukaera:

Intxaur toffea tartan hoztu denean, kafe moussea gainetik jarri eta txokolate beltz malutak gainetik bota.