Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Marrubizko oihan beltza
Marrubizko oihan beltza
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Txokolatezko bizkotxoa:
  • 3 arrautza
  • Azukrea, 130 g
  • Gozogintzako irina, 90 g
  • Legamia hautsa, 5 g
  • Gurina, 30 g
  • Txokolate beltza, 100 g
  • Almibarra:
  • Ura, 200 g
  • Azukrea. 100 g
  • Kirscha, 20 g
  • Barruko krema:
  • Esne-gaina, 90 g
  • Azukrea, 20 g
  • Txokolate zuria, 125 g
  • Esne-gaina, 225 g
  • Banilla adar bat
  • Marrubi marmelada:
  • Marrubi purea, 125 g
  • Azukrea, 25 g
  • Pektina, 2 g
  • Marrubi zatituak, 100 g
  • Banilla saltsa:
  • Esnea, 125 g
  • Esne-gaina, 125 g
  • 3 gorringo
  • Azukrea, 50 g
Prestaketa

Txokolatezko bizkotxoa:

Arrautzak eta azukrea ontzi batera bota eta hagaxka batekin harrotu. Irina eta legamia hautsa gehitu eta txokolatearekin eta gurin urtuarekin nahastu. Tarta moldean sartu eta labe beroan eduki 170 ºC-tan 25 minutuz.

Almibarra:

Ura eta azukrea nahastu eta irakin bat eman. Gerezi likorea bota eta hotzean gorde.

Barruko krema:

90 g esne-gain azukrearekin berotu eta banilla adar irekia gehitu. Txokolate zuria urtu eta, hozten denean, esne-gain harrotuarekin nahastu. Hotzean gorde.

Marrubi marmelada:

Marrubi purea berotu eta azukrea pektinarekin bota. Irakin eta marrubiak zatituta sartu, nahastu, plastikozko ontzi batera pasa eta hotzean gorde.

Banilla-saltsa:

Osagai guztiak kazola batean berotu, loditu arte. Hotzean gorde.

BUKAERA:

Txokolatezko bizkotxo 3 xerra jarri, almibarrarekin hezetu eta bi xerren erdian marrubi marmelada jarri eta kanpotik krema. Bata bestearen gainean jarri eta gaineko xerran krema luzatu eta txokolate beltz txirbilak gainetik bota.

Herri Txiki
EH Itzulia
Irabazi arte
Artefaktua
Oholtzan
Hitzetik Hortzera
Eguraldia
Vaya Semanita
SOS Kantak Arriskuan

Bilatu nahieran-en

Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa
  • kargatzen