Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Marrubizko oihan beltza
Marrubizko oihan beltza
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Txokolatezko bizkotxoa:
  • 3 arrautza
  • Azukrea, 130 g
  • Gozogintzako irina, 90 g
  • Legamia hautsa, 5 g
  • Gurina, 30 g
  • Txokolate beltza, 100 g
  • Almibarra:
  • Ura, 200 g
  • Azukrea. 100 g
  • Kirscha, 20 g
  • Barruko krema:
  • Esne-gaina, 90 g
  • Azukrea, 20 g
  • Txokolate zuria, 125 g
  • Esne-gaina, 225 g
  • Banilla adar bat
  • Marrubi marmelada:
  • Marrubi purea, 125 g
  • Azukrea, 25 g
  • Pektina, 2 g
  • Marrubi zatituak, 100 g
  • Banilla saltsa:
  • Esnea, 125 g
  • Esne-gaina, 125 g
  • 3 gorringo
  • Azukrea, 50 g
Prestaketa

Txokolatezko bizkotxoa:

Arrautzak eta azukrea ontzi batera bota eta hagaxka batekin harrotu. Irina eta legamia hautsa gehitu eta txokolatearekin eta gurin urtuarekin nahastu. Tarta moldean sartu eta labe beroan eduki 170 ºC-tan 25 minutuz.

Almibarra:

Ura eta azukrea nahastu eta irakin bat eman. Gerezi likorea bota eta hotzean gorde.

Barruko krema:

90 g esne-gain azukrearekin berotu eta banilla adar irekia gehitu. Txokolate zuria urtu eta, hozten denean, esne-gain harrotuarekin nahastu. Hotzean gorde.

Marrubi marmelada:

Marrubi purea berotu eta azukrea pektinarekin bota. Irakin eta marrubiak zatituta sartu, nahastu, plastikozko ontzi batera pasa eta hotzean gorde.

Banilla-saltsa:

Osagai guztiak kazola batean berotu, loditu arte. Hotzean gorde.

BUKAERA:

Txokolatezko bizkotxo 3 xerra jarri, almibarrarekin hezetu eta bi xerren erdian marrubi marmelada jarri eta kanpotik krema. Bata bestearen gainean jarri eta gaineko xerran krema luzatu eta txokolate beltz txirbilak gainetik bota.