Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Errege opila kremaz eta esnegainez beteta
Errege opila kremaz eta esnegainez beteta
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • -Roskoiaren masa:
  • Irin indartxua, 500 g
  • 2 arrautz
  • Ura, 125 g
  • Gurina, 100 g
  • Ron-a, 10 cl.
  • Azahar eko ura, 15 g
  • Limoi baten birrindura
  • Laranja baten birrindura
  • Azukrea, 90 g
  • Gatza, 10 g.
  • Legami freskoa, 50 g
  • B/a azukre gogorra
  • -Krema gozoa:
  • Esnea, 400 g
  • Esne gaina, 100 g
  • Maizena, 25 g
  • Irina, 15 g
  • Azukrea, 75 g
  • 3 gorringo
  • Arrautza bat
  • Banila adar bat
  • -Esne gaina muntatua:
  • Esne gaina, 300 g
  • Azukrea, 50 g
Prestaketa

Roskoiaren masa:

Irinarekin sumendi bat egingo dugu eta erdira beste osagaiak joango gara sartzen pixkanaka, ura, arrautza, rona, azaharreko ura, limoi eta laranja

Krema gozoa:

Egosi esne guztia aldez aurretik hazitako adar-banillarekin. Esnea 5 minutu inguru utziko dugu infusioan. Kendu lurrintzailea. Bol batean, almidoiak esnegainarekin disolbatu hagatxo baten laguntzaz. Gehitu orain gorringoak, arrautzak eta azukrea, eta ondo nahastu. Nahasketa hori esne beroaren gainean botako dugu, multzoa mugitzeari utzi gabe. Irakin poliki-poliki krema, zanpatu arte, hagaxka baten laguntzaz, eragin etengabe. Iragazi ontzi edo ontzi egoki baten gainean, eta gorde, plastiko batekin tapatuz.

Esne gaina muntatua:

Esne gaina bol batean jarri, azukrea gehitu eta hagatxo batekin montatu egingo dugu, gozoginytzako zorro batean sartu eta hotzean gorde.

Bukaera:

Roskoa erditik moztu eta gustokoen kremaz bete.