telebista
20:00etan
Moreda Araba bisitatuko du, arratsaldean, 'Historias a Bocados' saioak
EITB
Joseba Arguiñano Arabako Errioxako herri honetako auzokideekin izango da haien istorio gastronomikoak ezagutzeko.
-
Joseba Arguiñano, Urdulizi buruzko saioan. (Argazkia: EiTB)
Igande honetako 'Historias a Bocados' saioan, Joseba Arguiñano Moreda Araban izango da bertako auzokideen istorio gastronomiak ezagutzeko. Arabako Errioxako herri hau bertan ekoizten den oliba olioagatik da ezaguna. Hector Erasok txikitatik bizi izan du olioaren ekoizpen prozesua eta pausuz pausu erakutsiko dio Josebari. Elkarrekin bertako gosari tipikoa jango dute, baratxuria, olioa, gatza eta azukrearekin egindako tostada bat. Amaitzeko, olioen daskaketa itsua egin beharko du Josebak.
Maricruz Ibañezek 79 urte ditu eta 40 urte eman ditu Comestibles Crucita dendan lanean. Denda tradizionala da eta gaur egun herrian geratzen den denda bakarra. Joseba berarekin eta bere alabarekin, Inma Jimenezekin, izango da eta elkarrekin arkume txuletak jango dituzte.
Amaitzeko, Imanol Rodriguez eta Josu Navorekin batera erlezaintzaren negozioan murgilduko da Joseba. Beraiekin eztia paneletatik aterako du eta boteetan sartu aurretik nola zentrifugatzen den erakutsiko diote. Josebak erleen eta eztiaren inguruko hainbat galdera egingo dizkie caldereta Arabako plater tipikoa jaten duten bitartean.
'Historias a Bocados' gaur izango da ikusgai 20:00etan eitb.eus-en eta ETB2n.