Saskibaloia

Emakumezkoen Endesa Liga

Lointek Gernikak denboraldiko bigarren euskal derbia irabazi du Ardoi gaindituta (90-61)

Bizkaitarrak nagusi izan dira laurden guztietan, eta 30 punturainoko aldea atera diete nafarrei.

• Lointek Gernika eta Ardoi taldeen arteko partida, Malosten. Argazkia: FNBardoi

Lointek Gernika eta Ardoi taldeen arteko partida, Malosten. Argazkia: FNBardoi

Lointek Gernika Bizkaiak 90-61 garaitu du Oses Construccion Ardoi larunbat honetan Maloste kiroldegian jokatu den Emakumezkoen Endesa Ligako laugarren jardunaldiko euskal derbian.

Gernikako taldeak ireki zuen markagailua, 2-0, baina Nafarroakoak berehala erantzun zuen eta 2-4 hartu zuen aurrea. Hala ere, aldeak gutxi iraun zien bisitariei, etxekoek denbora gutxian 8-0ko partziala eginda 10-4ko emaitza lortu baitzuten. Bisitariek puntu bakarrera murriztu zuten aldea, 12-11koa jarrita, baina etxekoek erreakzionatu egin zuten eta 17-13koarekin itxi zuten lehen laurdena.

Bigarren laurdenean, etxekoek euren nagusitasuna erakutsi zuten. Bisitariek ahaleginak egin zituzten, eta une batzuetan markagailuan hurbildu ziren, baina Gernikak 11 punturainoko aldea ezarri zuen markagailuan (31-20), eta 33-26ko emaitza erosoarekin iritsi zen atsedenaldira.

Lointek Gernikak bere abantaila sendotzeko asmoz abiatu zuen hirugarren laurdena, 10 puntuko abantailarekin hasi eta 19 punturainoko aldea zabalduta. Ardoi aldea murrizten saiatu zen (56-42), baina Gernikak berriro erantzun zuen eta 63-44ko emaitzarekin amaitu zuen hirugarren laurdena.

Azken laurdenaren hasieran 19 puntu aurretik zirela, etxekoek euren nagusitasuna sendotu zuten partidaren amaieran: azkar zabaldu zuten talde bien arteko arrakala (71-47), 30 punturaino (83-53). Ardoik azken minutuetan ahaleginak egin zituen aldea pixka bat murrizteko (86-61), baina Gernikak 90-61 irabazi zuen norgehiagoka.