70-81, Badalonan

Bilbao Basket, sendo eta konfiantzarekin

Fotis Katsikarisen mutilek 70-81 gainditu dute FIATC Joventutu Badalonan, eta sailkapenean aurrerapauso garrantzitsua eman dute. Eurokopa jokatzeko garaipenak konfiantza aemango dio taldeari.

1:12

Uxue Bilbao Basketek garaipen garrantzitsua lortu du Endesa Ligan, FIATC Joventuten aurka (70-81). Bizkaiko taldeak asteartean VEF Rigaren aurka 'finala' jokatuko du, eta jokalariek konfiantza hadnia hartu dute.

FIATC Joventut markagailuan aurretik jarri da aurreneko minutuetan (7-3), baina Mumbruk emaitza irauli du (7-8). Fotis Katsikarisen mutilek intetsitatearekin jokatu dute, eta Pilepicek 9-16koa jarri du lehenengo laurdenaren bukaeran.

Bigarren laurdenean Badalonako taldeak 6-0eko partzial garrantzitsua eskuratu du (17-23), eta Albert Oliverrek berdinketaren saskiratzea lortu du (27-27). Hala ere, Lamont Hamilton taula azpian nagusitu egin da, eta Uxue Bilbao Basketek abantaila politarekin bukatu du aurreneko zatia (33-38).

Atsedenaldiaren ostean, Bilbao Basketek erasoan gehiago sakatu du, eta 11 puntuko aldea lortu du (38-49). Hala ere, Corey Fisherrek erakustaldia eman du erasoan, eta FIATC Joventut markagailuan asko hurbildu da (45-49). Mumbruk eta Grimauk gidatu dute taldea erasoan, eta hirugarren laurdena 49-57koarekin bukatu da..

Salva Maldonadoren mutilek hiruko jaurtiketak bilatu dituzte azkenengo laurdenean, baina Uxue oso sendo mantendu da defentsan. Bizkaiko taldeak agintzen jarraitu du, eta markagailuko aldea handitu du (51-65). Bilbao Basketek jaurtiketa libreak saskiratu ditu, eta garaipena, erraz, eskuratu du (70-81).

70 - Fiatc Joventut (9+24+16+21): Fisher (14), Ventura (1), Ehambe (6), Gaffney (7), Savane (7) -hasierako bostekoa-, Quezada (2), Pere Tomas (-), Llovet (6), Oliver (17) eta Trias (10).

81 - Uxue Bilbao Basket (16+22+19+24): Zisis (14), Vasileiadis (9), Mumbru (15), Moerman (14), Rakovic (4) -hasierako bostekoa-, Pilepic (5), Hamilton (7), Lopez (5), Grimau (6) eta Samb (2).