EA Sports Liga

Realak galdu egin du Real Madrilen aurka, markagailuan aurreratu arren (2-1)

I. G. | EITB Media

Talde txuri-urdinak aurrea hartu du markagailuan Barrenetxearen golari esker, baina Valverdek eta Joseluk markagailua irauli dute bigarren zatian.

• Take Kubo (Reala) eta Fran Garcia (Real Madril). Argazkia: EFE

Take Kubo (Reala) eta Fran Garcia (Real Madril). Argazkia: EFE

Realak 2-1 galdu du igande honetan Real Madrilen aurka Santiago Bernabeun jokatu duen EA Sports Ligako bosgarren jardunaldiko partida. Talde txuri-urdinak aurrea hartu du markagailuan Barrenetxearen golari esker, baina Valverdek eta Joseluk markagailua irauli dute bigarren zatian.

Real Madril - Reala partidako laburpena

Madrilgo taldea izan da Alabaren eta Rodrygoren arteko jokaldi on batekin lehenengo jo duena, Remiroren geldiketa batean amaitu duena, nahiz eta epaileak jokaldia bertan behera utzi duen jokoz kanpokoagatik.

Realak ahalik eta ondoen erantzun du, markagailua bost minutura irekiz. Kubok baloia jaso du eskuin hegalean eta, area ingurura eraman ondoren, pase bikaina eman dio Barrenetxeari. Kepak euskal jokalariaren lehen jaurtiketa gelditu du, bigarrena ere bai, baina ez da nahikoa izan baloiak goleko marra pasa ez zezan, eta Reala aurretik jarri da (0-1).

Take Kubok bigarren sustoa eman die etxekoei sarera iritsi den ezkerkada batekin, baina epaileak baliorik gabe utzi du gola, Oyarzabal atezainaren ibilbidean baitzegoen.

Brais Mendezek beste urruneko jaurtiketa batekin bat egin nahi izan du festan, baina kanpora joan zaio gutxigatik, atearen ezkerretik.

Hala ere, Real Madril ez da besoak gurutzatuta geratu. Rodrygo amesgaiztoa izan da euskal defentsarentzat eta hainbat gol aukera sortu ditu. Batean, Carvajal bakarrik geratu da atezainaren aurrean, Bellingham atzean ikusi du eta honek, atea hutsik, langara bidali du. Rodrygok aldaratzea jaso du, baina ezin izan du txilena lotu.

Remiro funtsezkoa izan da talde madrildarrak hurrengo jokaldietan egindako saiakerak gelditzeko, Joselu eta Carvajalen aukerak eragotzi baititu abilezia handiz.

Lehen 20 minutu zoroen ondoren, Real Madril baloiaren jabe egin da eta jokoaren erritmoa jaitsi du. Bien bitartean, Reala bere arean sartu da eta madrildarren erasoaldia defendatu du.

Le Normandek akats arriskutsu bat egin du, ia Rodrygok markagailua berdintzea eragin duena, baina Remiroren eskularruekin topo egin du berriro. Merinok buruz sartu ahal izan du bigarren gola, Kuboren pasearen ondoren, baina Kepak burukada gelditu du.

Lehen zatia hasi den erritmo berdinarekin amaitu da, abaguneekin bi aldeetatik, baina inor ez da gola lortzeko gai izan.

Real Madrilek markagailua berdindu du bigarren zatia hasi eta berehala. Fran Garciaren gidaritza ezkerretik eta, Fede Valverde atzean ikusita, pasea eman eta uruguaitarrak 1-1ekoa lortu du.

Etxekoek gehiago nahi zuten eta euskal taldea erasotzen jarraitu dute. Saiakera batzuen ondoren, Joseluk aurretik jarri du bere taldea. Fran Garciaren beste gidaritza bat ezker hegaletik, areara erdiratzeko eta aurrelaria aurkitzeko. Honek arazorik gabe errematatu du sarera buruz (2-1).

Bigarren golaren ostean Reala urduri jarri da eta kosta egin zaio erasora jotzea, bolada ona abantaila handitzeko aprobetxatu nahi izan duen Real Madrilen aldean.

Imanol Alguacil partidaren gidoia aldatzen saiatu da aldaketa hirukoitz batekin, baina gertuago egon da Real Madrilen hirugarren gola talde txuri-urdinarena baino.

Azken minutuan, Remirok beste geldiketa bat egin du Bellinghamen gola saihesteko. Eta horrela amaitu da partida, Realarentzat porrotarekin.

2 - Real Madril: Kepa; Carvajal, Rudiger, Alaba, Fran Garcia (Nacho, 74. min); Tchouameni (Camavinga, 62. min), Kroos, Fede Valverde (Lucas Vazquez, 87. min), Bellingham; Rodrygo (Brahim, 87. min) eta Joselu (Modric, 62. min).

1 - Reala: Remiro; Traore, Zubeldia, Le Normand, Tierny; Zubimendi, Mikel Merino, Brais Mendez (Zakharyan, 81. min), Barrenetxea (Ali Cho, 81. min); Oyarzabal (Sadiq, 81. min) eta Kubo.

Golak: 0-1, 5. min: Barrenetxea. 1-1, 46. min: Fede Valverde. 2-1, 60. min: Joselu.

Epailea: Soto Grado. Txartel horia atera die Tchouameni, Fran Garcia, Alaba, Mikel Merino eta Traore jokalariei.