PARIS 2024, FUTBOLA

Alexia Putellasen gol batek final-laurdenetara sailkatu du Espainia Nigeriaren aurka (1-0)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Alexia Putellasek sartutako gol batek, amaierarako bost minuturen faltan, munduko txapeldunen kanporaketako pasea berretsi du, multzoen faseko partida baten faltan.

• Alexia Putellas, Nigeriaren aurkako partidan. Argazkia: EFE

Alexia Putellas, Nigeriaren aurkako partidan. Argazkia: EFE

Espainiako emakumezkoen futbol selekzioa Olinpiar Jokoetako final-laurdenetan dago jada. Alexia Putellasek sartutako gol batek, amaierarako bost minuturen faltan, munduko txapeldunen kanporaketako pasea berretsi du, multzoen faseko partida baten faltan.

Irene Paredes, Lucia Garcia eta Oihane Hernandezen taldearen setioa erabatekoa izan da hasieratik, baina sei minuturen buruan Nigeriako selekzioak Oshoalaren kontraeraso azkar baten bidez abisatu du. Espainiak Nigeria zokoratu du bere eremuan, baina Afrikako Kopako txapeldunek ezustean harrapatu dute defentsan erakutsitako sendotasunarekin.

Salmak belaunarekin errematatu du korner bat lehen gola sartzeko, baina jokoz kanpo zegoen. VARak jokaldia zenbait minutuz berrikusi du eta golik gabeko berdinketa itzuli du markagailura.

1 – Espainia: Cata Coll; Ona Batlle, Irene Paredes, Laia Aleixandri, Oihane Hernandez (Olga Carmona, 45. min); Aitana Bonmati, Tere Abelleira (Patri Guijarro, 59. min), Alexia Putellas; Lucía Garcia (Athenea del Castillo, 45. min), Mariona Caldentey eta Salma Paralluelo.

0 – Nigeria: Chiamaka Nnadozie; Mihelle Alozie (Nicole Payne, 72. min), Osinachi Ohale, Blessing Demehin, Chidinma Okeke; Christy Ucheibe, Deborah Abiodun; Rasheedat Ajibade, Toni Payne, Asisat Oshoala (Chinwendu Ihezuo, 73. min); Esther Okoronkwo (Ifeoma Onumonu, 61. min).

Gola: 1-0, 85. min: Alexia

Epailea: Tori Penso (Estatu Batuak). Txartel horia atera dio Oshoala nigeriarrari.

Alemaniak 4-1 galdu du Estatu Batuen aurka

Bibiane Schulze Solano Athleticeko jokalariaren Alemaniako selekzioak porrota jaso du AEBren aurka B Multzoan. Lehen zatirako, hiru golekin bideratuta dute partida estatubatuarrek. Alemaniarrek ezin izan dute ezer egin egoerari buelta emateko.