Eurokopa

Georgiak Portugali irabazi dio hurrengo fasera laguntzeko; Turkia ere bertan izango da

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Georgiak txapelketako lehen garaipena lortu du portugaldarrei 2-0 irabazita. Beste partidan, Turkiak Txekiar Errepublika gainditu du (1-2).

• Georgia eta Portugalen arteko partida. Argazkia: EFE.

Georgia eta Portugalen arteko partida. Argazkia: EFE.

Georgiak 2-0 irabazi dio asteazken honetan Portugali, Kvicha Kvaratskhelia eta Georges Mikautadzen golek 2024ko Eurokopako final-zortzirenetarako txartela ziurtatu ondoren.

Markagailuan aurretik jarri da minutu eta erditik, Kvaratskhelia geldiezin batek golarekin. Mikautadzek 57. minutuan penaltiz egindako golak ziurtatu du garaipena. Bi ekintzek agerian utzi dute Antonio Silva, 1-0ekoan galdutako baloiagatik eta 2-0ekoan egindako penaltiagatik.

45 minutu jokatuta, Portugal oraindik ez zegoen gustura. Georgiak atzera egin du eta, batez ere, jokoa atzean mantendu du.

Portugalek gehiago sakatu du bigarren zatiaren hasieran. Lehen momentutik, gola gertu egon da, baina ez da ezer gertatu. Azkenean, nahiz eta galdu, Portugal multzoko liderra da eta Georgiak historia egiten jarraitzen du.

2 - Georgia: Mamardashvili; Kakabadze, Gvelesiani (Kverkvelia, 76. min), Kashia, Lochoshvili (Tsitaishvili, 63. min), Dvali; Chakvetadze, Kochorashvili, Kiteishvili; Kvaratskhelia (Davitashvili, 81. min) eta Mikautadze.

0 - Portugal: Diogo Costa; Danilo Pereira, Antonio Silva (Nelson Semedo, 65. min), Gonçalo Inacio; Diogo Dalot, Joao Neves (Matheus Nunes, 75. min), Joao Palhinha (Ruben Neves, 46. min), Pedro Neto (Diogo Jota, 75. min); Francisco Conceiçao, Cristiano Ronaldo (Gonçalo Ramos, 65. min) eta Joao Felix.

Golak: 1-0, 2. min: Kvaratskhelia. 2-0, 57. min: Mikautadze.

Epailea: Sandro Scharer (Suitza). Txartel horia atera die Cristiano Ronaldo (28. min), Pedro Neto (45. min) eta Ruben Neves (53. min) jokalariei.

Turkiak aurrera egin du eta Txekia kanpoan geratu da (1-2)

Partido entre República Checa y Turquía. Foto: EFE

Turkia final-zortzirenetarako sailkatu da Txekiar Errepublikari 1-2 irabazi ondoren, F multzoko laugarren postuan geratu dena eta txapelketatik kanpo.

Jokalari bat gutxiagorekin Barak 20 minutura kanporatu ondoren, Txekiar Errepublikak ez du hurrengo fasera sartzea lortu. Turkiak aurrea hartu du Çalhanogluren bitartez bigarren zatiaren hasieran eta Soucekek berdinketa lortu du ordu erdi falta zenean.

Hala ere, Turkiak  markagailua itxi du luzapenean Tosunen gol batekin, bere taldea Austriarekin lehiatzeko hurrengo fasean.

1.- Txekia: Stanek (Kovar, 55. min); Coufal, Holes, Hranac, Krejci, Jurasek; Soucek, Provod (Lingr, 75. min); Chytil (Kutcha, 55. min), Barak eta Hlozek (Chory, 55. min).

2.- Turkia: Günok; Müldur, Akaydin, Demiral, Kadioglu; Yüksek (Yokuslu, 63. min), Ozcan; Güler (Tosun, 76. min), Çalhanoglu (Kokcu, 87. min), Yildiz (Akturkoglu, 76. min); eta Yilmaz.

Golak: 0-1, 51. min: Çalhanoglu; 1-1, 66. min: Soucek; 1-2, 94. min: Tosun.

Epailea: Istvan Kovacs (Errumanía). Barak kanporatu du bi txartel horirekin (11 eta 19. min) baita Chory ere (denboraz kanpo). Txartel horia atera die Turkiako Ozcan (30. min), Yildiz (35. min), Yuksek (49. min), Gunok (63. min), Calhanoglu (66. min), Cakir (68. min) Muldur (81. min), Akaydin (85. min), Ayham (95. min), Kokcu (95. min) eta Güler (98. min) jokalariei y a los checos Schrick (min. 34), Jaros (min. 85), Cerv (min. 85), Krejci (min. 91) y Soucek (fuera de tiempo).