Eurokopa

Herbehereek eta Frantziak berdindu egin dute golik gabeko partida lehiatu batean (0-0)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Berdinketa honen ondoren, Polonia 2024ko Eurokopako lehen kanporatua da, Austriaren aurka 1-3 galdu ondoren.

• Herbehereak vs Frantzia

Herbehereak vs Frantzia. Argazkia: EFE

Frantziako eta Herbehereetako selekzioek D multzoko lidergoari eta 2024ko Eurokopako final-zortzirenetarako sailkapenari eutsi diote ostiral honetan golik gabeko berdinketa batekin.

Antoine Griezmannek bi aukera garbi huts egin ditu Frantziarentzat. Bestalde, 69. minutuan Xavi Simonsen gol bat baliogabetu du epaileak, Denzel Dumfries jokoz kanpo zegoelako.

Lehia intentsitate eta aukera askorekin hasi da. Frimpingek Maignan proban jarri du lehen minutuan eta Griezmannek erantzun egin du bere taldearen partetik. Ordu laurden inguruan beste aukera bat barkatu du, oso argia, Rabiotekin izandako nahasmen baten ondoren.

Herbehereek ez dute amore eman nahi izan eta Gakpok jokaldi on batekin erantzun du, baina apurka-apurka erritmoa jaitsiz joan dira. Bigarren zatian, gidoia lasaiagoa izan da, Frantziak baloiaren jabetza mantendu duelarik.

Frantziak eta Herbehereek gertu ikusi dute porrota hainbat aldiz, beraz, azken txanpan nahiago izan dute arriskurik ez hartzea.

0.- Herbehereak: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake; Schouten (Vermaan, 73. min), Simons (Wijnaldum, 73. min), Reijnders; Frimpong (Geertruida, 73. min), Depay (Weghorst, 79. min) eta Gakpo.

0.- Frantzia: Maignan; Kounde, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez; Tchouamemi, Kante, Rabiot; Dembele (Coman, 75. min), Thuram (Giroud, 75. min) eta Griezmann.

Epailea: Anthony Taylor (Ingalaterra). Txartel horia atera dio Schouten (32. min) jokalariari.

Austriak Polonia garaitu eta lehiaketatik kanpo utzi du (1-3)

Poloniako eta Austriako jokalariak. Argazkia: EFE

Austriak 1-3ko emaitzarekin garaitu du Polonia, Trauner, Baumgartner eta Arnautovicen golekin, azken horrena penaltiz, bigarren zatian konpondu den partidan. Lehen zatia parekatua izan da, baina azken emaitzarekin talde poloniarra txapelketatik kanpo geratu da, Herbehereek eta Frantziak arteko berdinketaren ondoren.

Austriarrek azkar lortu dute aurrea hartzea Gernot Traunerren burukadari esker (0-1), baina Poloniak gola neutralizatu du Krzysztof Piatekek bukatu duen jokaldi batean (1-1).

Atsedenaldiaren ostean, ezker hegaletik egindako jokaldi batean, Sturm Grazeko erdilariak Christoph Baumgartnerri eman dio baloia, eta honek bigarren zutoinera bidali du bere talde aurretik jartzeko (1-2). Golak Polonia hondoratu du, are gehiago Szczesnyk Sabitzer lurrera bota duenean area barruan.

Penalti puntutik, Marko Arnautovicek ez du huts egin eta aukerarik gabe utzi du Michal Probierzen taldea (1-3).

1 - Polonia: Szczesny; Bednarek, Dawidowicz, Kiwior; Frankowski, Zielinski (Urbanski, 87. min), Zalewski; Piotrowski (Moder, 46. min); Slisz, Piatek (Lewandowski, 59. min), Buksa (Swiderski, 59. min).

3 - Austria: Pentz; Posch, Lienhart, Trauner (Danso, 59. min) Mwene (Prass, 63. min); Seiwald, Laimer; Grillitsch (Wimmer, 46. min), Baumgartner (Schmid, 81. min), Sabitzer; Arnautovic (Gregoritsch, 81. min).

Golak: 0-1, 9. min: Trauner. 1-1, 30. min: Piatek. 1-2, m. 66: Baumgartner. 1-3, 78. min: Arnautovic, penaltiz.

Epailea: Unmut Meler (Turkia). Txartel horia atera die Poloniako Slisz, Lewandows eta Szczesny jokalariei, eta Austriako Wimmer eta Arnautovic jokalariei.