Bosgarren aldiz

Ortegak, Zubietak eta Amezagak 19 urtez azpiko Europako Txapelketa irabazi dute Espainiarekin

agentziak| eitb media

Selekzioak penaltietan garaitu du Alemania (3-2), Europako txapelketa bosgarren aldiz irabazteko.

• Sara Ortega jokalari alemaniar bat defendatzen. Argazkia: Emakumezkoen Espainiako Futbol Selekzioa

Sara Ortega, Jone Amezaga eta Maite Zubieta Athleticeko jokalariak Europako txapeldun izendatu dira Espainiako emakumezkoen 19 urtez azpiko selekzioarekin igande honetan, penaltietan (0-0 eta 3-2) irabazita Alemaniari.

Espainiak titulua defendatu du, iaz Txekiar Errepublikan final estu batean irabazi zuena, eta sufritu egin behar izan du, nahiz eta luzapenean Corralesek zutoinera bidalitako baloi batekin aukerarik onena izan. Alemania goletik gertuago egon da 90 minutuetan, baina zazpigarren titulua irabazteko aukera galdu du.

Txell Font, finalerdietan erabakigarria izan zena, berriz ere nabarmendu da penaltien txandan, titulua jokoan zela. 120 minutuek ez dute berdintasuna hautsi Lovainako Den Dreef Stadiumean.

Alber eta Sehitler izan dira partidako aukerarik onenak izan dituztenak, eta ia bakarrak, biak alemaniarrenak. Luzapenean Sonia Bermudezen neskek izandako aukeraren ondoren, Espainiak hasieratik zuzendu duen txandara iritsi dira.

Corralesek huts egin du, baina alemaniarren penalti bakoitzaren norabidea igartzen ari zen Fontek hurrengoa gelditu dio Bartzi. Sandra Villafañek bere botetan izan du txapelketa, baina ez du aprobetxatu. Deutschen jaurtiketa izugarri bat 3-2koa izan da Espainia bosgarren aldiz txapeldun izateko, 2004, 2017, 2018 eta 2022an bezala.