1-0

Osasuna, Bigarren Mailako lider berria Zaragozari irabazi ostean

eitb.eus

Talde gorritxoak 1-0eko emaitzarekin lortu du garaipena Sadarren, eta 51 punturekin sailkapeneko lehen postuan da. Juan Villarrek sartu du partidako gol bakarra.

• Osasuna - Zaragoza (1-0). Argazkia: @CAOsasuna

Osasuna - Zaragoza (1-0). Argazkia: @CAOsasuna

Osasunak garaipena lortu du Zaragozaren aurka (1-0) Sadarren, eta talde gorritxoak sailkapeneko lehen postuan da, 51 punturekin. Malagak 49 puntu ditu, Deportivorekin (48 puntu) berdindu (0-0) ondoren.

Erasokor eta baloia ondo mugituz ekin dio neurketari Osasunak. Talde gorritxoa area kanpoko jaurtiketen eta erdiraketen bitartez saiatu da arriskua sortzen, baina lehen abagunea Zaragozak izan du; 12. minutuan Alvarok area barrutik egin duen jaurtiketa, ordea, gora joan da. Hamar minutu beranduago etorri da gorritxoen erantzuna, baina Juan Villarrek zutoinera bidali du jaurtiketa. Norgehiagokako 24. minutuan Cristian Alvarez Zaragozako atezainak eragotzi du Osasunaren gola, Juan Villarren errematea desbideratuta, eta aldaratzea gora bota du Fran Meridak.

Osasunak eta Zaragozak aldaketa bana egin behar izan dute lehen zatian. Kike Barjak min hartu du, eta Rober Ibañez zelairatu da haren ordez. Zaragozan, aldiz, Guitan lesionatu, eta Verdasca sartu da berdegunera.

Atsedenaldira iritsi orduko beste bi abagune izan ditu Jagoba Arrasatek zuzentzen duen taldeak. Clercek jokaldi ona egin, eta Juan Villarren errematea kanpora joan da. Neurketako 41. minutuan, Roberto Torresek urrunetik egin du jaurtiketa, eta Cristian Alvarezek gola eragotzi du, baloia desbideratuta.

Bigarren zatiaren hasieran, 49. minutuan, Zaragoza jokalari bat gutxiagorekin geratu da, Eguarasek bigarren txartel horia ikusi, eta egotzia izan baita. Brandonek izan du abagunea, baina errematea atezainak harrapatu du. Cristian Alvarez Zaragozako atezainak Osasunaren beste gol bat eragotzi du, David Garciaren erremateari erantzun ona emanda, 58. minutuan.

Ossuna nagusi izan da bigarren zatian, eta Iruñeko taldearen ekinak saria jaso du 70. minutuan; Dorado Zaragozako jokalariak huts egin du baloia aldentzerako orduan, eta Juan Villarrek sare barrura bidali du errematea, 1-0ekoa sartuz.

Gola sartu ostean erasokor jarraitu du Osasunak eta Roberto Torresek egin duen jaurtiketa loratuak zutoina jo eta ez da gutxigatik sare barrura sartu. Nafarroako taldea baloiaren jabe izan da, baina jokalari bat gutxiagorekin egon arren, Zaragozak abagune argia izan du 84. minutuan, baina Alvarok huts egin du Ruben atezainarekin izan duen buruz burukoan. Azken txanpan ondo eutsi dio emaitzari Osasunak eta garaipena eskuratu du.

1 - Osasuna: Ruben Martinez; Nacho Vidal, David Garcia, Unai Garcia, Clerc; Roberto Torres, Oier, Fran Merida, Kike Barja (Rober Ibañez, 25. min); Juan Villar (Iñigo Pérez, 84. min) eta Brandon Thomas (Xisco, 64. min).

0 - Zaragoza: Cristian Alvarez; Alberto Benito, Chechu Dorado, Guitian (Verdasca, 31. min), Nieto; Soro, Igbekeme, Eguaras, Pep Biel (Javi Ros, 51. min); Linares (Pombo, 76. min) eta Alvaro.

Golak: 1-0, 70. min: Juan Villar.

Epailea: Ruben Avalos Barrera. Txartel hoia atera dio Juan Villar Osasunako jokalariari, eta Linares Zaragozako futbolariari. Eguaras Zaragozako jokalaria egotzi du, bi txartel hori erakutsita.