EA SPORTS Liga

Athleticek luzapenean galdu du Atletico Madrilen aurka (0-1)

I. G. | EITB MEDIA

Los leones han dominado, sobre todo, en el segundo tiempo, pero un gol de Correa en el descuento les ha condenado a la derrota.

• Vivian Atleticoren aurkako partidan. Argazkia: EFE

Vivian Atleticoren aurkako partidan. Argazkia: EFE

Athleticek 0-1 galdu du Atletico Madrilen aurka San Mamesen jokatu den EA Sports Ligako laugarren jardunaldian. Lehoiak izan dira nagusi, batez ere, bigarren zatian, baina Correak luzapenean sartutako golak porrotarekin zigortu ditu.

Partida oso parekatuta hasi da, zelai erdiko protagonismoarekin eta bi taldeek aurkariaren areara iristeko zailtasunekin. Lehen sustoa Madrilgo taldeak eman du, euskaldunen defentsaren despiste batek Julian Alvarez Agirrezabalaren aurka bakarrik utzi duenean, nahiz eta Yurik ekintza hori zapuztu zuen.

Abagune gutxiko lehen zatia izan da, erasoan eraginkortasun gutxikoa. Athletic hegaletik min egiten saiatu da Williams anaien abiadurarekin, baina aurkariaren bosten defentsek barnekaldi bakoitza gelditu dute. Yuri Berchiche eskuadraren bila aritu da aldaratze bat jaso duenean, baina jaurtiketa gora joan zaio.

Bigarren zatia hasi eta berehala, lehoiek jokaldi bikaina lotu dute taldean, eta Nicoren golarekin bukatu da, baina epaileak baliorik gabe utzi du, jokoz kanpo zegoelako.

Herrera ere golaren bila ibili da jaurtiketa zuzen batekin, Athleticen lapurreta on baten ostean, baina kanpora joan zaio. Ondoren Sancet izan da aukera izan duena, baina Mussok saihestu egin du geldiketa on batekin.

Gallagher amesgaiztoa izan da euskaldunentzat partida osoan zehar, eta bere botoetatik iritsi dira Atleticoren aukera gehienak.

Valverdek Vesga, Djalo, Jaureguizar, Berenguer eta Unai Gomez zelairatu ditu freskotasuna bilatzeko, Herrera, Prados, Guruzeta, Iñaki Williams eta Sancet kenduz.

Athletic nagusi izan da bigarren zatian eta aurkariaren area zelatatu du, baina horrela ere ez du gola aurkitzea lortu.

Luzapenean, Sorlothek baloia lapurtu du eta Correari luze pasatu dio garaipenaren gola sartzeko (0-1). Sorlothek bigarren gola sartzeko aukera izan du, baina Agirrezabalak ondo eutsi dio jaurtiketa gelditzeko.

0.- Athletic Club: Agirrezabala; Lekue, Yeray, Vivian, Yuri; Prados (Vesga, 64. min), Herrera (Jauregizar, 64. min); Iñaki Williams (Berenguer, 71. min), Sancet (Unai Gomez, 81. min), Nico Williams; eta Guruzeta (Djalo, 64. min).

1.- Atletico Madril: Musso; Llorente, Le Normand, Gimenez, Reinildo, Lino (Riquelme, 70. min); Barrios, Koke (Correa, 88. min), Gallagher (De Paul, 70. min); Julian Alvarez (Sorloth, 70. min) eta Griezmann (Giuliano, 83. min).

Gola: 0-1, 92. min: Correa.

Epailea: Alejandro Hernandez Hernandez. Txartel horia atera die Nico Williams, Yeray, Sancet eta Koke jokalariei.