San Mamesen

Athleticek merezitako garaipena lortu du, Vila-realen aurka (2-0)

J.B.

Mikel Ricok eta Aritz Adurizek eskuratu dituzte zuri-gorrien golak, lehenengo zatian. Valverderen gizonek denboraldiko partidarik onena jokatu dute.

1:27

Bizkaiko taldeak garaipen garrantzitsua eskuratu du etxean, Vila-realen kontra (2-0). Garaipen horri esker, Athleticek Europako postuetan jarraitzen du, eta San Mames berrian porrota ezagutu gabe jarraitzen du. Mikel Ricok eta Adurizek egin dituzte neurketako golak, lehenengo zatian. Marcelinoren gizonek hamar jokalarirekin jokatu behar izan dute bigarren zati osoa.

Vila-real nagusi izan da neurketako aurreneko minutuetan, baina pixkanaka Ernesto Valverderen taldeak partidaren kontrola hartu du. Zuri-gorriek arrisku handia sortu dute erasoan, eta aukera ugari sortu dituzte. Aritz Adurizek langa gainetik bidali du baloia 17. minutuan, eta Mikel Ricoren errematea gutxigatik joan da kanpora, 26. minutuan.

Athleticen lehenengo gola Mikel Ricok lortu du, 32. minutuan. Iraolak erdiraketa bikaina egin du eskuin hegaletik, eta Ricok baloia sareetara bidali du, burukada eder batekin. Bi minutu geroago, 34. minutuan, Musacchio defentsak akats larria egin du, eta Adurizek abagunea ederki aprobetxatu du. Donostiako aurrelariak aise gainditu du Asenjo, eta Bilboko taldeak 2-0ekoa jarri du San Mames berriko markagailuan. 45. minutuan, epaileak bigarren txartel horia erakutsi dio Brunori, eta Vila-real 10 jokalarirekin joan da aldageletara.

Bigarren zatian, Athletic izan da nagusi berdegunean, eta zuri-gorriek baloia eta jokoa aise kontrolatu dituzte. Gainera, Bilboko taldeak aukera ugari sortu ditu erasoan, eta Asenjok geldiketa erabakigarriak egin behar izan ditu. Susaetak saiakera egin du, 56. minutuan, baina Vila-realeko defentsak ondo desbideratu du baloia. 62. minutuan, Marcelinoren taldeak norgehiagokako abagunerik onena izan du, eta Gorka Iraizozek geldiketa ikusgarria egin du eskuin hankarekin.

Valverderen gizonek sakatzen jarraitu dute, hirugarren golaren bila, baina ezin izan dute Asenjo gainditu. San Josek erremate gogorra egin du, 75. minutuan, baina baloia langa gainetik joan da. Iker Muniainek ere aukera ederra izan du, 78. minutuan, baina Vila-realeko atezainak geldiketa ona egin du. De Marcosek eta Toquerok ere saiakerak egin dituzte, baina azkenengo emaitza 2-0ekoa izan da San Mamesen.

- Fitxa teknikoa:

2 - Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Gurpegui, Laporte, Balenziaga; Iturraspe (San Jose, 72. minutuan), Rico (Beñat, 80. minutuan), De Marcos; Susaeta, Aduriz (Toquero, 86. minutuan) eta Muniain.

0 - Vila-real CF: Asenjo; Mario, Musacchio, Chechu Dorado, Jaume Costa; Bruno Soriano, Pina, Cani, Aquino (Moi Gomez, 46. minutuan); Gio dos Santos (Uche, 64. minutuan) eta Jonathan Pereira (Trigueros, 46. minutuan).

Golak: 1-0, 32. minutuan: Rico. 2-0, 34. minutuan: Aduriz.