Alaves

EA Sports Liga

Alavesek porrota jaso du Rayo Vallecanoren aurka (1-0)

L.U. | EITB MEDIA

Jokalari bat gehiagorekin jokatu arren, 21. minutuan Abdul Muminek txartel gorria ikusi ostean, talde babazorroak ezin izan du menderatu Rayo Vallecano. Azkenean, Madrilgo taldea izan da garaile (1-0), Antonio Siverak bere atean egindako golari esker.

• Rayo Vallecano vs Alaves

Rayo Vallecano vs Alaves

Alavesek 1-0 galdu du Rayo Vallecanoren aurka, larunbat honetan, urriak 26, Vallecasen jokatutako EA Sports Ligako 11. jardunaldiko partida.

Jokalari bat gutxiagorekin, 21. minutuan Abdul Muminek txartel gorria ikusi ostean, talde babazorroak ezin izan du menderatu Rayo Vallecano. Izan ere, Alavesek bosgarren porrota jarraian jaso du, Gerard Gumbauren jaurtiketa bikain baten ostean, Antonio Siverak bere atean egindako golari esker (80. minutuan).

Lehen jokaldietan, asko sufritu du Alavesek defentsan. Rayo Vallecanoren presioa etengabea izan da bi aldeetatik, eta etxeko taldearen abaguneak ugariak izan dira. Rayok gola besterik ez zuen falta bere partida hasiera onari etekina ateratzeko.

22. minutuan, Muminek txartel gorria ikusi du, Toni Martinezi egindako sarrera baten ondorioz, aurrelariak abiaduraz alde egin nahi zuenean. VARean aztertu ondoren, epaileak Mumin kanporatzea erabaki du, eta etxeko taldea jokalari bat gutxiagorekin geratu da jokatzeko falta ziren minutuei aurre egiteko.

Rayo hamar jokalarirekin geratu da jokaldi isolatu batean, eta partidak Luis Garcia Plazak zuzentzen duen taldearen alde egin du. Hala ere, babazorroek ez dute euren nagusitasuna aprobetxatu, eta markagailuan golik gabeko berdinketa zegoela heldu dira atsedenaldira.

Bigarren zatian, talde babazorroak partidako lehen gola egiteko aukerak izan ditu. Denetan hartu du parte Carlos Vicentek, eta Augusto Batalla lanean jarri du, baina atezain argentinarrak ezerezean utzi ditu guztiak.

Rayo Vallecanori (fisikoki muga-mugan) oso luzea egin zaio azken ordu erdia, Alavesek agintea eskuratu baitu eta garaipenaren bila joan baita. Carlos Martin berriro saiatu da, area barrutik egindako jaurtiketa baten bidez.

Azkenean, 80. minutuan iritsi da partidako gol bakarra. Gumbaok area ertzetik jaurtiketa gogorra egin du, baloiak langa jo du, eta Siveraren bizkarra jo ostean, sare barrura sartu da (1-0).

1.- Rayo Vallecano: Batalla; Ratiu, Lejeune, Mumin, Chavarria; De Frutos (Ciss, 84. min), Oscar Valentin, Unai Lopez (Gumbau, 61. min), Alvaro García (Balliu, 84. min); Camello (Embarba, 60. min) eta Isi Palazon (Aridane, 65. min).

0.- Alaves: Sivera; Mouriño (Joan Jordan, 32. min), Tenaglia, Pica, Diarra, Manu Sánchez; Guevara (Stoichkov, 60. min), Gudiri; Carlos Vicente, Toni Martinez eta Carlos Martin (Villalibre, 73. min).

Golak: 1-0, 80. min: Sivera, bere atean.

Epailea: Adrian Cordero Vega. Txartel gorria atera dio Rayo Vallecanoko Mumin jokalariari (22. min), eta horia Unai Lopez (49. min), Manu Sanchez (50. min), Diarra (67. min), Guridi (77. min) eta Joan Jordan (88. min) jokalariei.