Alaves

Smartbank Liga

Alavesek eta Granadak berdinketa estua sinatu dute (1-1)

Agentziak | EITB Media

Luis Riojak berdindu egin du Myrto Uzunik lehen zatian sartutako gola. Bi taldeek bat gutxiagorekin bukatu dute Sergio Ruizen eta Ruben Duarteren kanporaketen ostean.

• Alaves-Granada

Alaves-Granada. Argazkia: @Alaves

Alavesek berdinketa lortu du Granadaren aurka, bisitariak aurretik jarri ondoren Uzuniren penalti batekin, Luis Riojak berdindu duena bigarren zatian, eta Salva Sevillak ezin izan du 11 metroetatik partida bereganatu.

Alaves-Granada partidako laburpena

Partidan asko zegoen jokoan eta baloia jokoan jarri den unetik nabari izan da. Alavesek 30 segundo baino ez ditu behar izan bere lehen aukera argia izateko. Luis Riojak baloi bat lapurtu du Villalibreri atzean uzteko, baina aurrelariak ez du asmatu jaurtiketarekin. Partidaren lehen minutuetan talde gasteiztarra izan da ekimena eraman duena, baina minutuek aurrera egin ahala Granadari eman zaio partidaren jabetza.

Partida erabat aldatu da 20. minutuan, Abqar atzelari arabarraren huts larri baten ondoren. Arabarrak baloi bat oparitu dio Uzuniri, Siverak ia aukerarik gabe penaltia egin zezan. Granadako golegile nagusiak ez du huts egin eta bere taldea aurreratu du (0-1).

Aldageletatik igarotzeak erritmoa eman dio berriro partidari. Luis Garciak zuzentzen duen taldeak berriro hartu du gidaritza, eta partida erabat aldatu da Sergio Ruizi bigarren txartel horia atera ondoren.

Orduan, Alavesek partida berdindu du ondo landutako jokaldi batean, Salva Sevillak Miguel bilatzeko egindako lapurreta baten ondoren. Aurrelariak Luis Rioja bakarrik aurkitu du bigarren zutoinean, eta honek ez du barkatu bere errematean (1-1).

Partida amaitzeko sei minutu falta zirenean, VARak penaltia ezarri du Salva Sevillak bota zezan. Hala ere, Andrek gelditzea lortu du. Norgehiagokak ez du bere azken hitza esan eta hurrengo jokaldian Duarte ere kanporatu dute bigarren txartel horia aterata.

1 - Alaves: Sivera, Duarte, Sedlar, Abqar, Tenaglia (Jason, 60'), Blanco, Rober (Benavidez, 89'), Salva Sevilla, Rioja, Villalibre (Javi López, 89') eta Miguel (Panichelli, 76')

1 - Granada: André, Quini, Rubio, Ignasi Miguel, Carlos Neva (Bryan, 88'), Melendo (Bodiger, 60'), Sergio Ruiz, Pol Lozano (Petrovic, 88'), Callejón (Puertas 60'), Uzuni eta Weissman (Soro, 67').

Golak: 0-1, 20. min: Uzuni, penaltiz. 1-1, 65. min: Rioja.

Epailea: Caparros Hernandez. Sergio Ruiz eta Duarte kanporatu ditu bi txartel hori jaso ostean. Gainera, txartel horria atera die Sivera, Neva, Sevilla, Luis Garcia, Puertas, Villalibre, Miguel, Lozano eta Quini jokalariei.