Euskal ordezkariek honako kirol hauetan parte hartu dute larunbat honetan: igeriketa, arrauna eta boccia.

• Perle Bouge. Argazkia: Basque Team

Perle Bouge. Argazkia: Basque Team

IGERIKETA

Iñigo Llopis gipuzkoarrak 100 metro bizkarreko paralinpiar txapelketa irabazi du larunbat honetan Parisen, elbarri fisikoen S8 mailan, eta podiumera igo da berriro, duela hiru urte Tokion zilarrezko domina jaso zuenean bezala.

Mikel Erdozain bizkaitarrak, berriz, 50 metro bizkarreko sailkapen proba lehiatu du. 1:43ko denborarekin, bere multzoko bosgarren postuan geratu da eta ez du finalerako txartela lortu.

Ivan Salguero igerilari nafarrak debuta egin du 400 metro libreko finalera sailkatuta. Salguero parte hartzaileen artean 7. marka onenarekin sartu da finalera, 4:19ko markarekin.

Finalean ere zazpigarren geratu da, podiumetik oso urrun, 4:19.92ko denborarekin. Podiuma Ihar Boki (urrea) eta Alex Portal (zilarra) eta Kylian Portal (brontzea) frantziarrek osatu dute.

Ivan Salguero. Argazkia: EFE

ARRAUNA

Atzoko porrotaren ostean, Perle Bougek irabazi du bigarren aukerako estropada, binakako scull mistoan. Baionan bizi den arraunlariak A finalerako txartela lortu du 8:29.61eko denborarekin.

BOCCIA

Amagoia Arrieta bocciako jokalariak ezin izan du final-laurdenetarako txartela lortu B1 modalitatean. Debatarrak, Aurelie Aubert frantziarraren aurka galdu ondoren, porrot gogorra jaso du Yee Tan Singapurreko jokalariaren eskutik, 1-5eko emaitzarekin.