Beste kirolak

Eskubaloia

Etxeberriak eta Tchaptchetek galdu egin dute selekzioarekin Brasilen aurka, Parisen (18-29)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Emaitza honekin, selekzioari txapelketa zaildu zaio. Sailkapenaren bila jarraituko dute, baina faboritoetako batzuen aurka gurutzatzeko arriskuarekin.

• Lysa Tchaptchet. Argazkia: EFE

Lysa Tchaptchet. Argazkia: EFE

Maitane Etxeberria gipuzkoarrak eta Lysa Tchaptchet nafarrak porrotarekin egin dute debuta Parisko Jokoetan Espainiako eskubaloi selekzioarekin, Brasilen aurka 18-29 galduta.

Espainiak Hungariaren aurka erreakzionatu beharko du datorren igandean, multzoko liderrari aurka neurtu aurretik, Frantzia, tituluaren defendatzailea, anfitrioia eta faborito nagusia. Bi egun geroago, Herbehereak izango du aurkari abuztuaren 1ean, multzoa Angolaren aurka itxi aurretik hilaren 3an.

Brasildarrak jaun eta jabe izan dira lehen zatitik, markagailuan 2-7 kokatuz. Atsedenaldira bost goleko aldearekin joan dira brasildarrak.

Bueltan, ondo aprobetxatu dute talde espainiarraren kanporatze bikoitza, eta alde handiena lortu dute, 11-19.

Brasilek nahi bezala jarraitu du erasoan, espainiarrei bizia zaildu dien garaipena ziurtatzeko.

18 - Espainia: Wiggins; Arderius, Jennifer Gutierrez (2), Lara González, Gassama, Cabral (1) eta Mireya Gonzalez (4) -hasierako taldea- Marta Lopez (5), Carmen Campos (4), Maitane Etxeberria (1), Paula Arcos (1).

29 - Brasil: Moreschi; Tamires Araujo (3), Quintino, Larissa Araujo (4), Giulia Guarieiro (4), Jhennifer Lopez (2) eta Patricia Matieli (6) -hasierako taldea- Paula Bruna (6), Mariane Fernandes (1), Jessica Quintino (1), Adriana Cardoso (1), Gabriela Bitolo (1).

Markagailua bost minuturo: 2-4, 2-7, 4-9, 5-10, 7-11, 9-13, 10-15 atsedenaldian; 11-18, 12-21, 14-23, 16-25, 18-26, 18-29.

Epaileak: Olesen (DAN), Holm (ALE) eta Diabate (KMR).