Receta Express

Laudioko Toñi arraindegia
  • 19:00 min
imagen player
imagen player
imagen player
Osagaiak
  • PILI MANTEROLA. Lehen errezeta: txipiroiak, tinta, piperra, tipula, patata, olioa.
  • PILI MANTEROLA. Bigarren errezeta: txipiroiak, txangurro xehetua, kolore desberdinetako letxuak, olioa, ozpina.
Prestaketa

Laudioko Toñi arraindegiko ateak zabaldu dizkigu Ikerrek, eta eskaintzen duten arrainaren eta etxerako zerbitzuaren berri eman digu. Iribar jatetxeko Pili Manterola sukaldariari txipiroiak proposatu dizkio bere errezetarako osagai nagusi gisa.

Lehen errezeta:

Txipiroiak garbitu. Tinta aparte utzi.

Tipula eta tipula zartaginean potxatu, ondoren patatak bota eta horiek ere potxatu.

Tipula gehiago xehetu eta tinta horra bota. ELkarrekin birrindu.

Txibiak gabritu, tiratan moztu eta plantxan gorritu.

Molde borobil bat hartu, eta azpian jarri potxatutako tipula-piper-patata nahasketa, gainean txipiroiak eta, azkenik, tinta tanta batzuk bota apaintzeko eta zaporea emateko.

Bigarren errezeta:

Txibiak plantxan gorritu.

Kolore desberdinetako letxuak garbitu, eta plateraren azpian jarri eta gainean txibiak.

Olio-ozpinerako: txangurro pixka bat hartu (labean egina, papurtuta), eta hari gehitu oliba olioa (ez indartsuegia, zaporea txangurroak emango dio) eta ozpina.

Entsaladari gainean jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • telegram
  • Bidali