audioak (1)
Pili Manterolak itsas-zapoa urdaiazpikotan bilduta proposatu digu:
Itsas-zapo lomoal hartu, labea pitu eta bertan sartu loioarekin, ozpin pixkatekin eta limioi zuku pixkatekin. Ia bukatuta dagoenean, atera.
Udaiazpikoa tiratan moztu eta luzatuta jari. Itsas-zapoa urdaiazpikoarekin bildu, eta zartaginean frijitu kurruskatzeko.
Saltsa: labean sartu dugun olio, ozpin eta limoi nahasketa eta zapoak bota duen zukua hartu, pixka bat murriztu frijitzeko erabili dugun zartaginean eta ondo ligatu. Saltsa, aukeran: gainetik bota edo azpian jarri. nahi izanez gero, gainean jarri arrautza galdarraztatua.
Igor Zalakainek urdaiazpiko kroketak urdaiazpikoz bilduak ekarri dizkigu:
Tipula txiki baten laurdena xehetu eta olio pittin batekin potxatzen jarri. 100 gr gurin gehitu. Potxatzean, 75 gr urdaiazpiko takotan ebakita gehitu. 100 gr irin gehitu eta dena ongi-ongi landu su baxuan, 2 minutuz. Litro bat esne epel gehitu eta dena ongi nahasten joan. Irakin orduko, beste 75 gr urdaiazpiko tako gehitu. Dena egosten utzi 12 minutuz su geldoan. Gatz eta piper hauts pittin bat bota.
Orea hozten utzi, film gardenez estalita. Ondoren, irin, arrautza eta ogi birrindutan pasa eta tamaina ertaineko kroketak bildu. Olio berotan frijitu. Atera ahala, olioa kendu eta urdaiazpiko xerra finetan bildu.
Irratia zuzenean
Euskadi Irratia Entzun zuzenean Radio Euskadi Entzun zuzenean Radio Vitoria Entzun zuzenean Gaztea Entzun zuzenean EITBMusika Entzun zuzenean EITB Euskal Kantak Entzun zuzenean
emanaldi bereziakRadio Euskadi + Entzun zuzenean Radio Vitoria + Entzun zuzenean
orain albiste
albisteak
albisteak
albisteak
albisteak
albisteak
Kirola
Kirola
Kirola
Azken audioak
2024/12/22
Kirol Legez 17:38
2024/12/22
Goizak Gaur-AB 32:18
2024/12/22
Amarauna 176:20
2024/12/22
Osasun etxea 52:36
2024/12/22
Goiz kronika asteburua 126:55
2024/12/21
portobello 105:02
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa