Receta Express

Marrubiak
  • 11:18 min
imagen player
imagen player
imagen player
Osagaiak
  • IGOR ZALAKAIN: 100 gr irin, 3 arrautzA, 100 gr esne, 40 gr azukre, gatza, brotxeta, olioa.
  • PILI MANTEROLA: Marrubiak, piperbeltza, irina, azukrea, likorea, banilazko izozkia, laranja eta limoi zukua, gurina.

audioak (1)

Prestaketa

Igor Zalakainek marrubi frijituak egiteko errezeta proposatu digu; Pili Manterolak, berriz, marrubi epelak prestatu ditu.

Marrubi frijituak:

2 bat marrubi  brotxeta modura jarriko ditugu.

2 arrautzen gorringoa eta zuringoa banatu. Ontzi batean irina , arrautza oso bat eta gorringoak ongi nahastu.

Soberan gelditu diren zuringoak azukrearekin nahastu eta, ondoren, aurreko masa eta egin berri duguna dena nahastu.

Marrubiak ongi garbitu eta gero, masa krematsu honetan bustiko ditugu.

Olio beroan, azkenik, frijitu. Igor Zalakainen beroegi ez jatea gomendatu digu.

Marrubi epelak:

Karamelua egiteko, zartagin batean gurin pixka bat, eta azukrea ipiniko ditugu.

Piperbeltza morteroan txikitu, eta aurreko masari nahastu. Likore pixka bat bota.

Laranja eta erdiren zukua eta limoi erdi baten zukua nahastu.

Dena bat egiten utzi. Ondoren, marrubiak masa honetan salteatu. Pili Manterolak dio egin berritan jan behar direla.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • telegram
  • Bidali