Joxe Mari Olasagastiren hozkailuko osagaiekin proposatutako errezetak:
Pilik itsas-zapoa saltsa berdean; Igorrek erreboiloi menier erara.
Pili Manterola: itsas-zapoa saltsa berdean
Saltsa aurreratzea proposatu du Pilik, horrek asko laguntzen duelako arraina egiterakoan, prestaketa errazten duela dio. Itsas-zapoaren hezurrak, azala eta burua kendu, eta guzti horiek fumeta egiten. Zapoare zatiak borobilean moztu, zapaldu eta prest eduki saltsan sartzeko. Patatak zuritu, panadera eran moztu, oso fin, eta behekaldean jarri zartaginean.
Saltsa egiteko: arraiaren azala, hezurrak eta burua oliotan gozatu eta ondoren ura gehitu. Loditzeko irin pixkat erabili, eta ardo txuria, baratxuria gehitu fumetarekin saltsa loditzeko. Hori azken momentuan itsas-zapoari gehitu eta perrexila azken momentuan batu eta guztia su txikian sukaldatu.
Igor Zalakain: erreboiloa menier erara
Erreboiloa luzera moztu, hezurra erdian duela, bi behatzen lodierako zatitan moztu. Zartagin batean jarri olioarekin, bi aldeetatik gorritu, (bere denbora beharko du egosteko zati lodiak direlako), erdibidean gaudela gurin pixkat gehitu, eta gurin horrek kolore pixkat hartzen duenean, limoi baten zukua gehitu gustu guztia errekuperatzeko. Oilo salda pixkat gaineratu, ondoren erreboilo egosia atera, eta saltsa bukatzen joan, gurin pixkat gehiago gehitu, suz kanpo gorputz gehiago lortzekoa, perrexil pixkat gehitu, eta saltsa horrekin erreboilo zatiak busti.
Irratia zuzenean
Euskadi Irratia Entzun zuzenean Radio Euskadi Entzun zuzenean Radio Vitoria Entzun zuzenean Gaztea Entzun zuzenean EITB Musika Entzun zuzenean EITB Euskal Kantak Entzun zuzenean
emanaldi bereziakRadio Euskadi + Entzun zuzenean Radio Vitoria + Entzun zuzenean
orain albiste
albisteak
albisteak
albisteak
Kirola
kultura
Azken audioak
2024/11/21
Zidorrean 54:58
2024/11/21
Hobeto Kalte 55:59
2024/11/21
Arratsean 52:58
2024/11/21
Mezularia 66:07
2024/11/21
Faktoria 19:19
2024/11/21
Baipasa 175:30
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa