Baipasa
UDAKO PIKNIKA
Lima moussea kristalezko ontzian
ALOÑA BERAZA PEÑA
Udako piknikerako postre freskagarria izan da gaurko Enara Parraren proposamena
-
Lima moussea kristalezko ontzian
18:56 min
Enara Parrak lima moussea kozinatzea proposatu digu giro udatiarreko piknikerako. Postre paregabea izan daiteke, azkar prestatu eta kristalezko ontzian eramateko prest izan dezakeguna.
Osagaiak (4 pertsonentzat):
70 g galleta
25 g gurin
2 arrautza zuringo
80 g azukre
200 g jogurt grekoa
Lima baten zukua
Lima baten birrindura
Urratsak:
- Lehenengo, moussaren oinarria egingo dugu. Gurina mikrouhin-labean urtu eta galletak birrinduko ditugu. Biak nahastu eta kristalezko lau ontzitan banatuko dugu nahasketa.
- Koilara txiki batekin presioa egingo dugu basea lautzeko.
- Goazen moussarekin, katilu batean, jogurta, lima zukua eta lima-birrindura nahastu koilara batekin.
- Ontzi haudi batean zuringoak harrotzen joango gara irabiagailu elektriko batekin, azukrea bi tandatan gehituz. Merenge bat lortu arte.
- Bi txandatan gehituko dugu lima-jogurtaren nahasketa merengera. Mihi baten laguntzarekin nahastuko dugu inguratze-mugimenduak eginez.
- Nahasketa lau tarrotxoetan banatu koilara batekin.
- Ontziak itxi eta hozkailuan gorde lau orduz.