Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Antxoa konfitatua txipiroi tosta gainean
Antxoa konfitatua txipiroi tosta gainean
Osagaiak
  • Antxoak
  • Oliba olioa eta baratxuri ale bat
  • Txipiroi tintarekin egindako tosta
  • Kabiar faltsua (tomate zukua eta gelatinarekin egindakoa)
  • Tumaka
  • Alioli saltsa
  • Gatz beltza (txipiroi tintarena)
  • Piperbeltz arroxa
  • Loreak
Prestaketa

NOLA EGIN

Alioli saltsa, tumaka, kabiar faltsua eta txipiroi tosta aurretik eginak izango ditugu.

Baratxuri ale bat oliba oliotan sartuko dugu eta 68 gradura arte berotuko dugu. Olio epel hori antxoen gainean botako dugu eta 30 segundutan antxoak konfitatuta egongo dira.

 

NOLA AURKEZTU

Plater batean alioli saltsa pixka bat jarriko dugu. Gainean tosta beltza eta tumaka pixka bat. Segidan, antxoa xerra pare bat. Eta honen gainetik, lehendabizi, kabiar faltsu ale batzuk, gero piperbeltz arroxa, galtz beltz apur bat eta lore jangarriak.