lehenengoak
Espageti orea:
Ontzi batean osagai guztiak sartu eta eskuekin ore bat egin. Hotzean egoten utzi 2 ordu. Ondoren, irinaren laguntzaz, arrabolarekin luzatu eta makinatik pasako dugu eta azkenik espageti forman moztu.
Uretan 3 minutuz egosi eta otarrainxka krema dagoen zartaginera sartu. Bertan egosten bukatu eta parmesanoa birrinduta botako diogu saltsa krematsua uzteko.
Itsaski krema:
Zartagin batean otarrainxka buruak gorritu olioarekin, arrain salda bota eta 15 minutuz kozinatu. Birringailuarekin txikitu eta iragazi.
Otarrainxka gorri tartarra:
Otarrainxkak zurituta zatitxotan txikitu eta ontzi batean sartu. Bertara martorria txikituta, limoi azala birrinduta, limoi erdiaren zukua, oliba olio txorrotada eta gatza bota eta ondo nahastu.
Tomate lehor pestoa:
Osagai guztiak ontzi batean sartu eta emultsio bat egin.
Bukaera:
Plater batean espagetiak biribilduta dorre baten formarekin jarri. Gainean otarrainxka gorri tartarra eta ingurutik tomate lehor pestoa.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa