Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Aza orriak oilaskoz beterik baratxuri saltsarekin
Aza orriak oilaskoz beterik baratxuri saltsarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Oilasko barrubetea:
  • ¿ Oilasko haragi txikitua
  • ¿ Gurina, 15 g
  • ¿ Arrautza bat
  • ¿ Perrexila
  • ¿ 2 baratxuri ale
  • ¿ 3 tipulatxa
  • ¿ 2 azenario
  • ¿ Kuiatxoa
  • ¿ Tipulina
  • ¿ Esnea, 40 g, ogia bustitzeko
  • ¿ Ogi mamia, 40 g
  • Aza orriak:
  • ¿ 4 aza orri
  • ¿ Ura
  • ¿ Gatza
  • ¿ Oliba olioa
  • Baratxuri saltsa:
  • ¿ 5 baratxuri ale
  • ¿ Ardo txuri txorrotada bat
  • ¿ Oilasko salda
  • ¿ Gatza
  • ¿ Oliba olioa
  • Hirugihar krema:
  • ¿ Hirugiharra, 170 g
  • ¿ Gazta krema, 220 g
  • ¿ Perrexila txikituta
  • ¿ Piperrautsa, koilarakadatxo bat
Prestaketa

Oilasko barrubetea:

Zartagin batera gurina eta oliba olio txorrotada bat bota eta bertan tipulina, azenarioa, kuiatxoa, baratxuri aleak eta tipulatxa txikituta erregosten jarri. Barazki horiek ontzi batean sartu eta bertara gehitu ogi mamia esnetan bustita, perrexila txikituta, arrautza eta oilasko haragia. Ondo nahastu ore bat egin arte.

Aza orriak:

Ura irakiten dagoenean, aza orriak bota eta galdarraztatu. Xukatu, lehortu eta zabaldu. Gero tartean, lehen egindako barrubete koilarakada bat jarri eta paketetxo batean bildu.

Baratxuri saltsa:

Zartagin batean, olioarekin aza fardelak gorritu. Ondoren, baratxuri aleak xerratuta bota eta gorritzen jarri. Ardo txuria bota, murriztu eta oilasko saldarekin erdiraino estali. Egosten utzi 5-10 minutuz,  barrubeteko oilaskoa egin arte.

Ondoren, aza fardelak atera eta utzi saltsa murrizten edo arto irinarekin loditu.

Hirugihar krema:

Hirugiharra txikitu eta zartaginean ondo gorritu. Koipetik atera eta gazta krema, piperrautsa eta perrexilarekin nahastu. Hotzetan gorde.

Bukaera:

Plater batean aza bilduak jarri eta gainean saltsa bota. Ondoren hirugihar krema koilarakadatxo bat jarri.