Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Baby barazki baratzea
Baby barazki baratzea
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Baby barazkiak:
  • Porru txikiak, sorta bat
  • Tipulin txikiak, sorta bat
  • Azenario txikiak, sorta bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Erremolatxa purea:
  • Tipulin bat
  • 2 erremolatxa egosi
  • Salda pixka bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Azenario purea:
  • 3 azenario
  • Tipulin bat
  • Salda pixka bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Lurra:
  • Erremolatxa egosi bat
  • Gurina, 75 g
  • Arbendola hautsa, 80 g
  • Irina, 100 g
  • Oliba beltz lehorrak, 40 g
  • Txipiroi tinta pixka bat
Prestaketa

Baby barazkiak:

Barazkiak galdarraztatu, eta ondoren, zartagin batean gorritu olioarekin.

Erremolatxa purea:

Zartagin batean, tipulina, zati txikitan moztuta, gorritzen jarri. Bertara, erremolatxa egosia gehitu. Dena kozinatutakoan,  gatzatu, eta birrindu. Behar badu, salda bota, baina lodia geratu behar du.

Azenario purea:

Zartagin batean, tipulina, zati txikitan moztuta, gorritzen jarri oliba olioarekin. Beste kazola batean, azenarioak egosi. Egositakoan, tipulina dagoen zartaginera gehitu zati txikitan. Salda gehitu, eta gatzatu. Dena kozinatuta dagoenean, birrindu.

Lurra:

Ontzi batean, gurina, irina, arbendola hautsa eta erremolatxa egosia pure eginda sartu. Dena nahastu ore bat lortu arte. Bertara, oliba beltzak, zati txikitan moztuta, gehitu txipiroi tintarekin batera. Orea egindakoan, apurrak izango balira bezala apurtu, eta laberatu.

 

BUKAERA:

Plater batean, erremolatxa pure lodia jarri; gainean, lurra jarri, eta horren gainean, baby barazkiak. Azenario purearekin apaindu.