lehenengoak
Babak eta lekak:
Eltze banatan, lekak eta babak egosi.
Zartagin batean, tipulin txikitua erregosten jarri, eta, ondoren, urdaiazpikoa txikituta gehitu, sueztitu dadin. Bertara, babak eta lekak sartuko ditugu, eta 5 minutuz kozinatzen utzi.
Arrautzak galdarraztatu 3 minutuz, txorrotada bat ozpinekin.
Onddo eta patata krema:
Eltze batean, tipulina erregosten jarri olioarekin. Bertara, perretxikoak zatituta sartu, erregosi. Patatak ere xerratuta sartu, pixka bat erregosi eta salda gehitu. Patata bigun geratu denean, esne-gaina eta gazta birrindua gehitu. Birrindu edo sardexka batekin zapaldu dena.
Patatak perretxikoekin:
Patatak zuritu eta bola-koilararekin patata bolak egin. Zartagin batean, gurina urtu eta, bertan, patatak gorritu. Eginda daudenean, perretxikoak gehitu eta salteatu.
BUKAERA:
Plater baten, erdian, koilarakada on bana leka eta baba jarri eta, gainean, arrautza egosia. Inguruan, patata eta onddo krema eta, ondoan, patata eta perretxiko salteatuak.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa