Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Sushiak
Sushiak
Osagaiak
  • Arroz egosia eta beraren gozagarria:
  • Arroz japoniarra, 250 g
  • Ura, 600 g
  • Azukrea, 140 g
  • Arroz ozpina, 220 g
  • Gatza, 30 g
  • Limoi zukua, tanta batzuk
  • Soia maionesa:
  • Arrautza bat
  • Soja saltsa, 2 koilarakada
  • Oliba olioa, 150 g
  • Arrain hegalari arrautzak, koilarakada bat
  • Sushiak egiteko osagaiak:
  • Izokin ketua
  • Nori algaren xafla lehorrak
  • Hegalabur zati bat
  • Otarrainxka egosiak
  • Sesamo hazi txigortuak
  • Surimi makilatxoak
  • Azenario egosia
  • Luzokerra
  • Mangoa
  • Ahuakate bat
  • Gazta krema
  • Amuarrain arrautzak
  • Wasabia
  • Soja saltsa
Prestaketa

Arroz egosia eta beraren gozagarria

Arroza 2-3 aldiz garbitu ondoren, 15 minutuz ur hotzetan beratzen utziko dugu. Xukatu ondoren, eltzean bere urarekin egosten jarriko dugu. Eltzeko tapa jarri eta lehenengo su bizian jarriko dugu irakin arte, eta hor bi minutu eduki. Gero su erdian jarri 4 -5 minutuz, (ura arrozaren maila iritsi arte. Orduan su txikian jarri 12-15 minutu. Utzi arroza 5 bat minutu egoten.

Orduan erretilu batean zabaldu eta gozagarri hotza botako diogu guk nahi dugun puntua eman arte.

Gozagarria egiteko, eltze batean ozpina, gatza, azukrea eta kombu alga zati bat jarri eta epeldu azukrea diluitu arte, limoi tantak bota eta hozkailuan sartu.

Soia maionesa

Ontzi batean arrautza, soja saltsa eta olioa sartuko ditugu, birringailuarekin emultsioa egin, eta arrain hegalari arrautzak sartu.

 

BUKAERA

Arroza eta osagaiak prest ditugunean, sushia eta makiak egiten hasiko gara, zapore eta testurak konbinatuz. Alboan saltsak jarri