lehenengoak
Saltsaren osagaiak:
Kazola batean ura irakiten jarriko dugu eta gainean, beste ontzi bat jarriko dugu maria bainua izango balitz bezala. Ontzi honetan, gorringoak, ur koilarakadak eta gatza jarrita, harrotzen joango gara 55º C-tara iritxi arte. Sutatik atera eta gurin iragazia gehituko diogu poliki poliki hagaxkarekin biltzen goazen heinean. Esne gaina eta gatza sartu eta epeletan gorde.
Gerezi tomate konfitatuak:
Gerezi tomateak ur berotan zuritu ondoren, eltze txiki batean olioarekin, baratxuri alearekin eta oregano lehorrarekin konfitatzen jarriko ditugu, ximurtuta geratu arte.
Beste osagaiak:
- 2 arrautzak galdarraztatu egingo ditugu.
- Ahuakatea xerratan ebakiko dugu.
- Ogi briochea bi xerratan ebaki eta zartagin batean gurinarekin txigortuko dugu.
BUKAERA:
Plater batean brioche txigortuak jarri eta gainean ahuakate xerrak, ondoren arrautzak, gainetik saltsa bota. Ondoan izokin xerrak, errukula eta pestoa jarri.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa