lehenengoak
Escudella
Lapiko azkar batean txekor belaun hezurra, zangarra lotuta, txerri belarria, hanka eta buztana, oiloa, txitxiroak eta barazkiak zurituta eta osorik sartuko ditugu. Urarekin estali eta sutan jarri. Irakiten hasten denean, sortu den aparra kendu, lapikoa itxi eta ordubete egosten utziko dugu. Denbora igaro denean, lapikoa ireki eta barazkiak erretilu batean jarriko ditugu, haragiak bestean eta txitxiroak ere beste ontzi batean.
"Galetak" eta haragi bolak
Haragi txikitua, arrautza, ogi mamia esnetan bustita, perrexila eta baratxuri txikitua eta gatza ontzi batean sartu eta ore bat egingo dugu. Bolak egin, irinetatik pasatu eta geroko gordeko ditugu.
Egin den salda sutan jarriko dugu eta haragi bolak eta “galetak” sartu eta egin arte bertan utziko ditugu.
Barazkiak eta txitxiroak
Barazkiak zatitu eta lore gatza eta oliba olio hari bat botako diegu. Txitxiroak lapikotik atera eta barazkien ondoan jarri.
Haragia
Haragiei hezurrak kendu eta terrina bat egingo dugu. Hotzean sartu. Gogortzean, pare bat zati ebaki eta zartaginean alde guztietatik gorritu.
Zangarra
Zangarra berriz zatituta tomate saltsa pixka batekin berotzen jarriko dugu.
Odolkia
Odolkia uretan 20 minutuz egosiko dugu. Xerratan ebaki eta haragiarekin batera jarri.
Bukaera
Prestaketa bakoitza plater desberdin batean jarri eta dena batera mahaira eraman.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa