lehenengoak
Kuia gnocchi orea
Kuia zuritu 4 x 4 cm-ko laukitxotan zatitu.
Labeko erretiluan ura, salbia eta ezkaia jarri.
140º C ingurura ordubetez laberatu, kuia bigun egon arte. Ondo xukatu, gero pasa-puretik pasatzean ur asko ez askatzeko. Pasatu ondoren, geroko gorde.
60 g irin duen koroa bat egin eta kanpotik patata deshidratatuarekin beste koroa bat egin. Erdian kalabaza-purea, arrautza irabiatua eta gazta birrindua jarri.
Dena ondo nahastu, orea homogeneoa izan arte, baina gehiegi landu gabe. 100 g inguruko bolak egin eta 1 cm-ko lodierako txorizo txikien moduan tenkatu, falta den irina erabiliz, mahaira ez itsasteko. Txorizoak 2 cm inguruko ñoquietan zatitu. Gnocchiak ur irakin ugaritan egosi, gatz-puntu batekin 1-2 minutuz, ñoquiek flotatu arte.
Txistorra mamiak
Lehenengo txistorra 10 minutuz sagardotan egosiko dugu. Xukatu eta karratutxo txikitan irakin egingo dugu. Bestalde, zartagin batean tipulina juliana eran erregosten jarriko dugu olioaren laguntzarekin, minutu batzuk pasa ondoren, tomatea hazi eta ale gabe txikituta sartuko dugu tipularekin batera. Bigundu denean, txistorra mamituta bota eta beste 5 bat minutu erregosten utzi. Geroko gorde.
Gazta saltsa
Jerez ardo txorrotada bat zartaginean jarri eta irakin, alkohol pixka bat gal dezan. Esne-gaina, jogurta eta mascarponea gaineratu eta berriro irakin eragin.
Gazta urdina eta baratxuria gehitu eta 6 bat minutuz urritu, loditzen hasi dela ikusi arte. Geroko gorde.
Bukaera
Plater azal batean koilarakada bat gazta saltsa jarriko dugu, gainean gnocchi egosiak eta honen ondoan txistorra mamiak. Perrexil txikituarekin bukatu.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa