Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Errege eguneko opariak irekitzeko gosegarriak
Errege eguneko opariak irekitzeko gosegarriak
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • -Foie-gras mi-cuit piruletak:
  • Foie-gras mi-cuit, 100 g
  • Ezti eta jengibre ogi zati bat
  • Makiltxoak
  • -Txanpinoi beteak:
  • 8 txanpinoi
  • B/a salda
  • 10 urdaiazpiko xerra
  • B/a irina
  • Gazta krema, 100 g
  • Arrautza bat
  • B/a oilo salda
  • Perrexil txikitua
  • -Txipiroi frijituak:
  • 6 txipiroi
  • B/a irina
  • B/a ogi birrindua
  • Frijitzeko olioa
  • Gatza
  • B/a ali olia
  • -Txorizoa patatekin:
  • Txorizo zati bat
  • Patata monalisa bat
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Foie-gras mi-cuit piruletak:

Erre jengibrezko ogi-xerrak txigorgailuan edo labeko parrillaren azpian. Moztu xerrak gutxi gorabehera, eta robot batekin nahastu, xehe-xehe egiteko. Moztu foie-grasa xerra lodietan. Moztu xerra bakoitza dado txikitan. Paleta biribilak lortzeko, erabili Parisko koilara bat. Kasu horretan, bikoiztu foie-gren kopurua. Jarri egurrezko gailur txiki bat foie-gras disko bakoitzean. Jarri jengibrezko ogi-mamiak katilu batean eta biribildu foie-gras paletak. Zerbitzatu berandu gabe. Egin errezeta hau azken minutuan. Bestela, foie-grasaren hezetasunak leundu egingo luke jengibre-ogiaren azala.

Txanpinoi beteak:

Txanpinoia hustu eta saldan egosi, gazta kremaz bete eta urdaiazpiko iberikoaren xerrarekin bildu, arrautza-irinetan pasatu eta aliolia eta urdaiazpiko xerra gainean jarri.

Txipiroi frijituak:

Txipiroiak garbitu eta eraztunetan moztu, gatzatu eta irin-ogi birrindutik pasa eta frijitu, paper xurgatzailera pasa.

Txorizoa patatekin:

Patata zuritu eta hizki-ebakitzailean xerra finak moztu. Txorizo makiltxoak moztu eta patata xerrarekin bildu. Labera sartu 170ºC tan 10 minutuz eta erreserbatu.

Bukaera:

Ontzi desberdinetan aurkeztuko ditugu gosegarriak,  opariak irekitzen diren bitartean jateko.