lehenengoak
Arrai-lapikoa:
Lapiko batean oliba-olioarekin, birrinduraren guztiak 2-3 minutuz sueztitu eta Termomixetik pasatuko ditugu, ore bat lortu arte. Aparte utziko dugu.
Frijituki horretarako erabilitako oliotan, tipula fin zatituta gehituko dugu, eta gorritzen hasten denean, tomate zurituak gehituko ditugu, hauek ere fin zatituta. Bi ordu inguru eman. Arrain-salda gehituko dugu. Patatak zuritu eta zentimetro erdiko xerratan ebakiko ditugu. Minutu batzuk geroago, aparte utzi dugun birrindurari salda pixka bat gehitzen zaio, pixka bat gehiago lantzeko, eta lapikora gehituko dugu.
Patatak erdi eginda daudenean, arrainak gehitu behar dira, xerratan edo bizkarretik ebakita. Ia prest daudenean, azkenik, muskuiluak gehitzen dira. Gatz-puntua probatu. Egoten utzi 5 minutuz.
Alberjinia salteatuta:
Alberjinia 2 zentimetroko karratutan zatituko dugu eta zartagin batean olioarekin salteatuko dugu.
Barazkiak:
Azenarioak zuritu eta biak 8 minutuz egosiko ditugu. Uretatik atera eta geroko gorde.
Bukaera:
Plater sakon batean lapikotik koilarakada on bat jarriko dugu. Barazki egosiak olio tanta batekin arrain eta muskuiluen artean kokatuko ditugu eta alberjinia batzuk platerean banatuko ditugu.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa