Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Patata gnocchiak perretxikoekin
Patata gnocchiak perretxikoekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Gnocchiak:
  • - Agria patata, 500 g
  • - Irina, 75 g
  • - 2 gorringo
  • - Gurina, 75 g
  • - Parmesano birrindua, 75 g
  • - Perrexil txikitua, koilarakada bat
  • Perretxiko saltsa:
  • - Tipulin bat
  • - 3 onddo
  • - 8 zizahori
  • - Gatza
  • - Piperbeltza
  • - Tomate frijitua, 2 koilarakada
  • - Barazki salda
  • - Arto irina
  • - Kaiena piper bat
  • Cherry tomateak oliotan:
  • - 10 Cherry tomate
  • - Oliba olioa
  • - Albaka orriak
  • - Gatza
  • - Baratxuri ale bat
  • - Parmesano xerrak
  • - Albaka orriak
  • - Onddo xerrak
Prestaketa

Gnocchiak

Patatak, zuritu gabe, labean erre. Eginda daudenean, zuritu, txikitu, eta gurinarekin eta gazta birrinduarekin nahasi. Ondoren, nahastu gorringoekin eta irinarekin. Ore uniformea lortu arte landu. Masari perrexil xehatua gehitu. Egin 2 zentimetroko biribilki luze bat, eta moztu 3 zentimetro inguruko zatiak. Gnocchiei forma eman. Ur bero gazitan egosi.

Perretxiko saltsa

Perretxikoak zatitu, eta zartaginean gorritu; geroko gorde. Zartagin berean, tipulin txikitua oliotan erregosi; ondoren, perretxikoak gehitu, baita kaiena piper txikitua, tomate frijitua eta arto irin pixka bat ere. 2 minutu igaro ondoren, barazki salda bota, eta egosten utzi 10 minutuz.

Cherry tomateak oliotan

Cherry tomateak zuritu, eta oliba oliotan sartu albaka orriekin eta baratxuriarekin; konfitatzen utzi, bigundu arte.

Bukaera

Plater batean gnocchi egosiak jarri, eta gainetik perretxiko saltsa bota ondo estali arte; inguruan Cherry tomate konfitatuak jarri. Parmesano eta onddo xerrak gnocchien gainean jarri, eta albaka orri batzuekin apaindu.