lehenengoak
Sandia
Sandia zuritu, eta 10 cm-ko luzerako, 3 cm-ko zabalerako eta 1 cm-ko lodierako zatiak egin; zartaginetik pasatu, gorritu dadin, olio tanta batekin.
Tomate ondua
Tomateei behealdean gurutze bat ebaki, eta ur berotan galdarraztatu; gero, ur hotzetara pasatu. Zuritu, pipitak kendu, eta karratutxotan zatitu. Olioarekin, gatzarekin eta piper zuriarekin ondu, eta geroko gorde.
Koloretako letxugak
Letxugak txikitu, eta ur hotzetan garbitu; ondo lehortu.
Platano ar frijitua
Platano arra zuritu, eta xerra finak egin; olio berotan sartu ondo frijitu arte, eta paper xurgatzailean utzi.
Pesto ozpin-olioa
Osagai guztiak ontzi batean sartu, eta irabiagailuarekin ondo txikitu; geroko gorde.
Bukaera
Plater lau batean sandia ipini erdian; gainean, tomate concassea, gatza eta olioarekin. Ondoan, erremolatxa xerra batzuk, laranja zatiak eta ahuakate zati batzuk jarri, pesto ozpinarekin apaindu, eta platano ar frijitu batzuk jarri gainean.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa