Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Bao ogiak atunez eta anakardoz beteak
Bao ogiak atunez eta anakardoz beteak
Osagaiak
  • Osagaiak:
  • -3 bao ogi
  • -Mikromezklum letxugak
  • Barrukoa egiteko osagaiak:
  • -Atuna, 200 g
  • -Aledun ziapea, 2 koilara
  • -Soja saltsa, koilara bat
  • -Sesamo olioa, pixka bat
  • -Tabasko saltsa, 50 g
  • -Luzoker ozpindua
  • Anakardo pasta egiteko osagaiak:
  • -Anakardoak, 200 g
  • -Baratxuria, 2 atal
  • -Ogi zaharra
  • -Ozpina
  • -Oliba olioa
  • -Ura
  • -Gatza
Prestaketa

Atunaren prestaketa:

Atuna lauki txikietan moztu. Luzoker ozpindua ere atuna bezalako zati txikietan moztuko dugu. Ontzi batean jarriko ditugu bi osagaiak eta sesamo olioa, tabaskoa, ziapea eta soja saltsa gehituko ditugu. Ondo nahastu eta erreserbatu.

 

Anakardo pastaren prestaketa:

Anakardoak labean erreko ditugu 160 graduan 10 bat minutuz. Bitartean, ogi zaharra uretan beratuko dugu. Behin anakardoak erreta eta hoztuta, birrintzeko ontzian sartuko ditugu baratxuri, ozpin, olio eta gatz pittin batekin. Birringailuarekin birrindu, ogia gehitu eta behar den neurrian ura gutxinaka gehitu. Nahi dugun beste gatz botako diogu. Testura gogor xamarra nahi dugu. Behin eginda, mahuka batean sartu eta hozkailuan gutxienez ordubetez utziko dugu.

 

Bao ogien prestaketa:

Ogiak lurrunean egosiko ditugu 3-4 minutuz lurrunontzi batean.