Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Sekretu iberikoa odolki eta pikillo piper arroz krematsuarekin
Sekretu iberikoa odolki eta pikillo piper arroz krematsuarekin
Osagaiak
  • OSAGAIAK
  • (2 pertsonarentzat)
  • Arroz krematsua:
  • Bonba arroza, 180 g
  • Sekretu iberikoa, 350 g
  • Arroz odolkia, erdi bat
  • Pikillo piperrak, 2
  • Tomatea
  • Salda
  • Tipula morea
  • Piperrautsa
  • Ura
  • Azafraia
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Pikillo hummusa:
  • Txitxirioak egosita, 150 g
  • Pikillo piperrak, 6
  • Baratxuria, 2 ale
  • Piperrautsa, koilarakadatxo bat
  • Limoi erdi baten zukua
  • Gatza
  • Kuminoa, pixka bat
  • Tahinia, 2 koilarakada
  • Oliba olioa, 125 g
  • Martorria, eskukada bat
  • Perrexila, eskukada bat
  • Alioli torrada:
  • Ogia, xerra bat
  • Baratxuria, 2 ale
  • Perrexila, eskukada bat
  • Gorringo bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Ozpina, txorrotada bat
Prestaketa

Arroz krematsua:

Sekretu iberikoa laukitan moztu eta arroza egingo den lapikoan gorritu. Ondoren atera.

Arroz odolkia moztu eta lapiko berean gorritu. Gorde.

Tipula morea txikitu eta gorritu. Ondoren tomate birrindua eta piperrautsa gehitu. Azafraia bota. Arroza gehitu eta kozinatu. Bertara hasieran gorritutako sekretua gehitu. Salda bota eta utzi arroza egin arte.

Pikillo piper hummusa:

Pikillo piperrak arroza egingo den ontzian olioarekin gorritu eta birringailuaren ontzian sartu. Pikillo piper batzuk gorde plateraratzeko unean apaintzeko. Beste osagaiak ere bertan sartu eta pure fin bat egin.

Alioli torrada:

Ogi xerrak moztu eta zartaginean gorritu.

Ontzi batean aliolia egin eta, ondoren, ogi torradan, horren koilarakada bat jarri.

Bukaera:

Plater batean arroza jarri. Gainean pikillo piper hummusa. Odolki zatiak eta pikillo piperrak gainean. Albo batean alioli torrada.