Bigarrenak
LEGATZA
Oliba olioa zartaginean berotzen jarri, eta berotzen doan heinean, baratxuria botako dugu zartaginera. Berakatzak kolore pixka bat hartzen duenean, zartaginetik atera, eta legatza botako dugu; lehenengo, azala duen aldea egin. Apur bat egin ondoren, buelta eman legatzari, eta, gero, ozpinarekin, gatzarekin eta olioarekin egindako nahasketa botako diogu gainetik. Legatza eginda dagoenean, sutatik aterako dugu.
SALTSA BERDEA
Hasteko, baratxuria eta perrexila txikitu, perrexila oso zati txikitan egin gabe. Zartaginean, oliba olioa berotu, eta baratxuria frijitu; kolore pixka bat hartzen duenean, irina gehitu. Katilukada bat ardo zuri gehitu, katilukada bat arrain salda eta perrexilarekin batera. Dena nahastu, eta 7-10 minutuz utziko ditugu saltsa egin arte.
TOMATE ENTSALADA
Tomatea zuritu eta xerratan moztuko dugu. Azenarioa egosten jarri 5-7 minutuz, eta, ondoren, zartaginean frijitu. Ahuakatea laukitxotan ebaki, eta berakatza, tira finetan. Muntaia egiteko, tomatea beheko partean jarriko dugu, eta gainean, azenarioa. Izkina batean, ahuakatea ipini, eta baratxuria gainetik bota.
LIMOIA
Limoia izar forman ebaki, eta plateraren izkina batean jarri.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa